Hver sommer arrangerer Norges musikkorpsforbund Hedmark og Oppland sommerkurs på Toneheim.

I år er 424 unge musikere meldt på, fordelt på fire ulike kurs på fem ulike uker. Den store påmeldingen vitner om at det gror godt i korpsmiljøet.

Denne uka er det 12 til 14-åringen som har spilt i korps mellom ett og fire år sin tur.

Gøy å overnatte

Det går i korps nesten døgnet rundt, med samspillsgrupper, spilling i fullt korps, teori og huskonsert hver kveld.

De fire jentene Aurora Solstad, Hanna Sveen, Henriette Børresen og Kristin Haugerøy Myrtrøen har spilt fløyte i Vang skolekorps i to og tre år, og siden tirsdag har de vært på sommerkurset.

Og at de har det bra på kurs, er det liten tvil om.

– Det er så gøy å være her, og det er så gøy å overnatte her, sier Hanna, som egentlig bor bare fem minutter unna Toneheim.

Mange Nye venner

Alle kursdeltakerne overnatter nemlig på Toneheim, noe som er viktig for miljøet.

– Vi får mange nye venner gjennom denne uka. Vi har blitt kjent med folk fra Hammartun på Lillehammer og fra Moelv, og vi håper å treffe dem igjen når vi skal på stevne, sier Kristin Haugerøy Myrtrøen.

Og så er det frokosten da, den smaker visst spesielt godt.

– Det er så mye godt å velge mellom, og mye mer sosialt enn hjemme, forteller jentene.

Huskonserter

Etter at undervisningen er over for dagen, kan deltakerne velge mellom valgfag som yoga eller maling. Og etter huskonsertene hver kveld, er det fritid, og da foregår det visst litt av hvert.

– Da leker vi, og så er det noen som stjeler capser, sier Aurora.

– Det er gutter det, da?

– Ja, det er noen gutter, men vi har det veldig bra, sier jentene.

Også musikkteori som i utgangspunktet høres litt kjedelig ut, går som en lek på kurset.

Jentene er ikke det minste i tvil om at dette er en perfekt måte å tilbringe en uke av sommerferien på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.