Det er 36 år siden fylkesleiren for 4H’ere ble arrangert i Åsmarka sist. I år har hele 412 meldt seg på for å delta i en rekke aktiviteter utendørs.

4H er en synsnøytral og partipolitisk uavhengig organisasjon for barn og unge.

Skal knytte bånd

Det første man ser inne på leiren er en stor scene, dekorert av fargerike blomster. På denne scenen skal varaordfører Geir Roger Borgedal stå når han skal ønske alle velkommen.

Kjersti Røhnebæk samarbeider med Sander Hagen Sæther (17) og Silje Tronstad Lien (14) i hovedkomiteen. Røhnebæk forteller at arrangementet skal åpnes på en symbolsk måte.

– Istedenfor å klippe et bånd, så skal vi knytte båndet, sier Røhnebæk.

Røhnebæk legger til at hun tror leiren er det største arrangementet Åsmarka noen gang har hatt.

På torsdag går mye av dagen til å installere seg med telt og lavvoer for de besøkende.

Deretter settes det hele i gang med framføring av en versjon av Vazelinas «Traktor med henger» med ordføreren plassert i hengeren bokstavelig talt.

gode hjelpere

På en egenlaget høyball inne på leiren sitter det en gjeng 4H’ere og nyter solskinnet. De har alle vært med å hjelpe besøkende med å sette opp lavvoer og bære bagasje.

De har alle vært med på leir før, men synes det er ekstra stas å ha det i hjemmeområdet. Thea Teigen Myhren (13) har det klart for seg hva folk ønsker på et slikt arrangement.

– Folk vil bli kjent med hverandre og ha det gøy, forteller Myhren.

høyball-rulling

Høyballene de sitter på skal ikke bare brukes som en kreativ hvileplass. Den skal også bli brukt i den første tvekampen. Da skal lag, bestående av folk fra ulike klubber, rulle høyballene. Søndag er det volleyballturnering som står for tur.

Oppe på campingområdet kan man høre musikk fra en lavvo. Inne i lavvoen sitter det enda en gjeng som gleder seg til programmet de neste dagene.

Det er spesielt to ting de gleder seg til, og det er is fra Humla, som er en miljøstasjon drevet av 4H’ere som er for gamle til å delta på leiren. De tilbyr hjemmelaget is.

Aktivitetene på Natrudstilen er også et høydepunkt for guttene. Blant dem er bueskyting og matlaging for deltakerne.

Leiren på Åsmarka avsluttes søndag 2. juni.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00