– Det er selvfølgelig lov å smake; ferskere bær finner du ikke! forteller Julie Engeloug smilende.

Tirsdag åpnet gården Grimset opp dørene for selvplukk av bringebær for andre året på rad. Fra klokken 9 hver dag kan alle som vil boltre seg i fem mål med 2.500 bringebærplanter av den skotske sorten Glen Ample, den vanligste bringebærtypen i Norge.

– Det er jo veldig koselig å ha folk på gården, bondeyrket kan jo være litt ensomt, sier hun.

– Jeg synes alltid det var koselig å plukke bær selv, og ønsker å gjøre det hele til en opplevelse. Det er viktig at folk får med seg at maten faktisk kommer fra et sted, og ikke bare dukker opp i butikken, sier hun.

Sideprosjekt

På gården finnes i hovedsak slaktegris og korn, og det var først i fjor at Engeloug sammen med ektemann Hans Otto begynte å satse på bringebær i tillegg. Med hjelp fra landbruksrådgivningen på Blæstad sattes prosjektet i gang, med overveldende positive tilbakemeldinger.

– Mange som var her i fjor sier de kommer tilbake. Det var mange som skrøt over hvor store og søte bærene var. Nå håper jeg de samme har spredd ordet, sier Engeloug. Hun forteller at det er alt fra barnefamilier til pensjonister som er innom, og at det er mulig å bestille ferdigplukkede kasser på forhånd.

– Bringebær er jo så godt! utbryter Engeloug på spørsmål om hvorfor akkurat bringebær.

– Det kan brukes til så mye og man kan fryse ned og bruke bærene hele året.

Opplevelser og hagekafé

Ønsker man en liten pause fra bærplukkingen, er det lagt opp til tegneaktiviteter for de yngste. Kaniner kan man også leke med på gården. Noe annet enn bær å bite i blir å finne i gårdens hagekafé, nyåpnet for anledningen.

– Det blir servert litt enkle kaféretter; vafler, kaffe og kanskje noe kake, forteller Engeloug.

På gården tas det betaling både med kort, kontant og Vipps, og har man ikke kurver å plukke i, får man kjøpt det på stedet. Kilosprisen ligger på 55,-, og en ferdigplukket kasse på bestilling koster 325,-.

– Så lenge folk kommer så satser vi på å fortsette med selvplukk, avslutter Engeloug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.