På Rokosjøen camping finner man i disse dager familien Borgmann fra Münster i Tyskland. For 41. år på rad ferierer tyskerne langs Rokosjøens bredder. Dagen før ankom Björn Borgmann med sin kone Branka, sin far Rudolf og barna Maya og Aron. I løpet av to uker vil resten av den utvidede familien også være på plass, med til sammen omkring 25 mann.

– Jeg har vært her hvert år siden jeg var fire år gammel. Det er så rolig og fredelig her, forteller Björn.

Campingen ble oppdaget av en kollega av Björns far Rudolf, og siden har den vært sommerens feriedestinasjon for familien.

– Vi skal være på campingen i fem uker nå i sommer. Her kan vi både sykle, gå tur i berget og ta noen turer inn til Hamar og Elverum, forteller Björn videre.

På spørsmål om de kommer tilbake neste år, svarer familien glatt ja.

– Vi tenker å spørre Løten kommune om å få leie et lite området rett utenfor campingen, ved vannet, forteller far Rudolf og peker.

– Lørdag sju dager i uka

Å finne på Rokosjøen camping er også en gjeng blide pensjonister, dog fra Norge. De har fast plass på campingen og har feriert der hver sommer i 20 år.

– Her er det lørdag sju dager i uka for oss pensjonister, ler Rolf Bergersen.

Selv om sommertemperaturen i lufta ikke innfridde på torsdag, ble kaffen selvfølgelig inntatt utendørs.

20 grader i vannet

– Nå er det varmere i vannet enn i lufta! utbryter hytteeier Ståle Bjørneby.

På hyttefeltet ved Haverbekkvika i Rokosjøen, like bortenfor campingen, har han nettopp målt 19 grader i badevannet. Flere dager på rad har det bikket 20.

– Løtenungdom sykler ofte opp hit for å bade, det er jo mye varmere enn andre steder, sier han.

Bjørneby, som til daglig jobber i Arnkværn Miljø og Renovasjon, beskjeftiger seg i sommer med et storstilt oppussingsprosjekt. Hytta med attraktiv beliggenhet bare et knapt steinkast fra sjøen kjøpte han gjennom slekt for noen år siden. Nå skal den utvides for å huse familien om sommeren.

– Det er utrolig fint rundt Rokosjøen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.