– Jeg synes det er kjempegøy med fotball, og er med på fotballskolen fordi det er sommerferie og turn har pause, forteller Mari Pettersen (9), og det samme synes Vilde Borgedal (9).

Jentene er med på årets Løkka fotballskole i Moelv, en av flere fotballskoler i nærområdet som startet mandag.

I løpet av uka skal de øve på å være både forsvars- og angrepsspillere, og de avslutter torsdag med fotballturnering.

– Alle barna her er veldig glad i å spille kamper, så det blir nok høydepunktet. Da deler vi inn lag etter kjente klubblag fra Premier League, forteller Emil Brotangen, hovedleder og trener.

Fotballglade barn er i full aktivitet nede på idrettsbanen tirsdag formiddag når HA kommer på besøk. De unge fotballtalentene er delt inn i fem stasjoner, hvor de øver på å bli bedre fotballspillere.

– Vi har delt inn etter nivå og alder. De ivrigste får spille på lag, så på den måten blir det kvalitet i tillegg til moro. Allikevel er det viktigste at alle har det bra, sier Brotangen.

Varierte oppgaver

På stasjonene øver barna på forskjellige oppgaver. I dag er det forsvarsøving som gjelder.

– Målet i dag er at alle barna forstår at alle også spiller forsvar, forteller hovedtreneren.

Med seg på fotballskolen har de fått hjelp av HamKam-spillerne Truls Jevne Hagen og John Anders Rise.

Jevne Hagen var med på fotballskolens første dag, mandag, og øvde på angrep med ungene, mens John Anders Rise kommer på besøk torsdag og skal øve mer på forsvarsspill.

– De eksterne trenerne skal spisse tilbudet for de eldre spillerne (10-12 år) ved å kjøre to- tre økter i løpet av uka, samt holde foredrag for alle elevene, ifølge Løkka fotballskoles hjemmeside.

fokus på lek og moro

I tillegg til å øve på å bli bedre fotballspillere, ligger også fokuset på lek og moro, som gjenspeiler seg i navnet på fotballskolen: Løkka.

– Etter lunsj har vi en økt som vi kaller Løkka-økt. Det er sju stasjoner med øvelser man enkelt kan ta med seg når man drar med vennene sine på Løkka for å leke og spille fotball. For eksempel Crossbar-challenge, hvor man skal treffe tverrliggeren, avslutter Brotangen og medtrener Ina Marie Evensen.

Denne uka er det fotballskole hos blant annet Storhamar, Brumunddal og Ham Kam.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.