På stevnet kan bygdeungdommen delta på Norgesmesterskap i blant annet blomsterdekorering, spekematanretning, motorsag, bordekking og presisjonskjøring med traktor. Det er ikke bare Norgesmesterskap som står på programmet, men en rekke andre aktiviteter og underholdningsinnslag under årets nasjonalromantiske tema: Ja vi elsker!

I tillegg frister arrangørene med åpne konserter både onsdag og lørdag med artister som Jaa9 og Onkel P.

Norges største vennegjeng

Fra Hedmark fylke er 231 forhåndspåmeldt til landstevnet i år, fra til sammen 12 lokallag.

I tillegg forventer leder i Hedmark Bygdeungdomslag Helga Heiberg at det blir ny rekord i antall deltakere fra Hedmark mot helgen.

– I år er jo leiren her på Lillehammer, og det er kort veg å kjøre, så vi forventer mange Hedmarkinger her i år, sier hun.

Heiberg forteller videre at noen av årets høydepunkter er alle de bra tevlingene, alle folka som samles, og at de er heldige med været.

I tillegg kan hun fortelle om mange grunner til hvorfor bygdeungdommen drar på landsstevne.

– Muligheten til å bli norgesmester i flere ulike grener tiltrekker mange, i tillegg til at man møter folk fra hele Norge med samme interesser som deg selv, og den gode stemninga og alle folka. Det er ikke uten grunn vi kaller oss for Norges største vennegjeng, sier Heiberg.

Tredoblet antall deltakere

I år har den selverklærte Norges største vennegjeng blitt enda større. Informasjonsansvarlig ved landsstevnet Marit Knutsdatter Strand kan fortelle at antall deltakere i år er tredoblet sammenlignet med i fjor.

– I år er det 1.100 forhåndsbetalte billetter. Målet er 3.000 personer innom i løpet av uka. Både i morgen og lørdag har vi åpne konserter for alle som vil komme, BU-medlem eller ei, forteller Strand.

Bygdeungdommen ellers

Bygdeungdommen (BU) har møter i løpet av hele året, og de gjør mye av det samme som på landsstevnet. I gjennomsnitt møttes lokallagene i Hedmark i fjor hver tredje dag, ifølge Heiberg.

Målet deres er å skape levende bygder, og alle som vil kan være med.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00