Det var fullt av liv med både dyr og mennesker da HA var innom Tangen Dyrepark. Parkeringsplassen var fylt opp med busser som hadde fraktet skolebarn fra Oslo-området, i tillegg til at det også var mange familier som hadde tatt turen.

– Det er nok en 400–500 inne så langt i dag. Veldig mange av dem er barn fra Oslo-området som har tradisjon for å komme innom hvert år gjennom barnehager og SFO, forteller Erik Nielsen, eier av Tangen dyrepark.

Nielsen er godt fornøyd med antall besøkende så langt i år, og regner med mange besøkende gjennom hele sommeren.

– Så langt i år har det vært veldig bra med folk her. Nå har vi også vært heldige med været, som hjelper på en god del. Vi hadde en fin pinse, samtidig som det har vært bra med folk i hverdagene. Det er mange skoler og barnehager innom, både nye og de som kommer hvert år.

Nye innbyggere i Parken

Når HA møter Nielsen jobber han med å gjøre ferdig innhegningen til lemuren som skal få ny boplass i løpet av dagen. Lemuren er et nytt tilskudd for året sammen med et par andre eksotiske arter.

– Surikat og kenguru er to nyheter vi har i år, sammen med lemuren, sier Nielsen.

– Hvilke dyr er de mest populære?

– Det er mye forskjellig, men sauene og geitene er veldig populære. De kan man gå inn til å mate og klappe, så de er godt besøkt og populære for de aller fleste. Så er jo selvfølgelig Amadeus artig, og det er mange som liker han. Han er jo den som har vært her lengst også.

SORT makak på rødlista

En utrydningstruet art i parken er sort makak, også kjent som svart ape. Erik Nielsen forteller at de tar spesielt godt vare på svart apen, og håper at parken etter hvert skal få noen nye avkom.

– Vi prøver å være med på et program med andre dyreparker så vi kan utveksle dyr. Problemet nå er innavl, så vi er nødt til å få inn noe friskt blod. Vi håper å få til et bytte med en annen dyrepark så vi kan få inn en nye hanne.

Tangen Dyrepark har mer enn 200 beboere. Det er 30 arter, hvor du finner både nordiske og eksotiske dyr. Parken er oppe hver dag og ligger ved Innlandsporten.

LES OGSÅ: Her er dyreparkens nye sjarmtroll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.