I forrige uke ble det arrangert nordisk 4H-leir i Sarpsborg. I en hel uke sto telt, vennskap, opplevelser, volleyball, aktiviteter, konserter og mye annet på programmet for 4H-erne fra Hedmark.

– Årets høydepunkt for medlemmene i 4H er å dra på nordisk leir, ifølge Viktor Ellevseth (18), fra Ulven 4H i Hedmark.

I år gikk turen til Østfold og Kalnes videregående skole hvor cirka 1.100 ungdommer fra Norge og de andre nordiske landene møttes.

– Det er sosialt, aktivt og rett og slett gærartig! istemmer Ingrid Vestby og Ingrid Astrup fra Våler.

De var på leir sammen med 25 andre hedmarkinger. De hadde også med seg en 4H-er på utveksling fra Taiwan.

Temaet for årets leir var ”Saga to Science” og det preget programmet på alle måter.

Allsidig program

Ukeprogrammet besto blant annet av vikingdag, sciencedag, volleyballturnering, underholdning, Allsang på Grensen, aktiviteter, turer og speeddating.

– Hedmark har markert seg gjennom storslagent volleyballspill i turneringen og i bryteleken ”rævkrok”, forteller Ellevseth.

Fylket kjempet seg helt til semifinalene for både gutter og jenter.

– Det morsomste på leir er alle aktivitetene, inkludert volleyball og kortspill som alltid hører med. Man må heller ikke å glemme maten, som er kjempegod, sier deltakerne fra Stange.

Hedmarkingene var også med da alle de 1.100 deltakerne var på TV-sendingen til ”Allsang på Grensen” på Fredriksten Festning i Halden.

Tar i bruk hele Østfold

Leirarrangør var 4H Østfold, og de tok i bruk alle sider ved fylket. Fra da vikingkongen Olav den hellige grunnla Sarpsborg i 1016, Inspiria sciencesenter som er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter, gruvebesøk i Indre Østfold til Hvaler Nasjonalpark.

Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og det fikk de prøve seg på under leiren. I forkant hadde de valgt ulike aktiviteter de vil være med på i løpet av leiruka. De kunne velge blant annet motorsagkurs, paintball, fisking, judo, blomsterdekorering, klatring og sikring og kanopadling.

– Det har vært veldig lærerikt, synes solungene som har besøkt klatreparken i Halden.

– På leir får vi alltid lært noe nytt og prøvd oss på aktiviteter som vi kanskje ikke har drevet med før, forteller de videre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.