• Humpete: Stian Ilebrekke og Odd Skailand synes det var en veldig humpete tur mot Sjusjøen, men at vegen også har sin sjarm.
  • KREVER BEDRING: Asbjørn Slettvold fra Lismarka er oppgitt over dårlige veger oppover mot Sjusjøen, og håper det blir gjort noe med kvaliteten på vegene snart. Uten at han har altfor stor tro på det.

– Vegen er helt forferdelig. Om noen synes noe annet, da skjønner jeg det ikke, sier Asbjørn Slettvold fra Lismarka.

Han snakker om vegen som går mellom Moelv og Sjusjøen. Han forteller at han har brukt vegen jevnlig siden slutten av 80-tallet, og at den gradvis har forverret seg.

Statistikk fra Statens vegvesens tjeneste Vegkart, viser at det i snitt passerer rundt 2.500 biler i døgnet på fylkesveg 216 i nærheten av Åsmarka. Dette er snittet gjennom året, og viser ikke hvordan trafikken er i de ulike årstidene. Tallene gjelder for 2016.

Nylig ble det sendt en klage til Hedmark fylkeskommune på fylkesveg 216 fra Moelv til Sjusjøen. I brevet skriver klageren at vegen er under enhver kritikk, og lurer på hva som er planene for vegen.

– Norges største hyttefelt og fastboende i området fortjener en bedre og sikrere veg, står det i brevet.

Gremmes

Fredag tok HA turen opp til Sjusjøen via fylkesveg 216. Det ble en humpete tur. Hull, dype spor og dumper preger vegen som brukes av mange av fastboende og turister som skal til og fra Sjusjøen og områdene rundt.

– Det er lavmål om våren, men hullene blir ikke borte ellers i året heller. Det er sterk misnøye blant veldig mange, og det har blitt en snakkis, sier Slettvold, og legger til at det ofte er sammenhengende kø langs vegen fredager og søndager.

Som fastboende i et område med veldig mange turister er han ikke stolt over vegen.

– Vi skjemmes over vegen her. Utbyggingen av hytter henger ikke sammen med standarden på vegen, sier Slettvold.

– Terningkast èn

Hytteturistene Stian Ilebrekke og Odd Skailand kjørte vegen fra Moelv og opp til Sjusjøen før helgen. De var ikke veldig imponert over kvaliteten på vegen.

– Det var veldig humpete. Fartshumpene var rolige sammenlignet med resten av vegen, sier de.

De vil samtidig ikke kritisere vegen altfor mye, og mener ikke det trenger å være helt strøkne veger opp til fjellet.

– Det er jo litt sjarm at det humper og dumper litt opp til fjellet. Det skal ikke være motorveg, men det kunne vært litt flatere, sier Ilebrekke.

– Vegen får terningkast én på kvalitet, men terningkast fem på sjarm, smiler Skailand.

Skal utbedres

Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) har ansvar for fylkesvegene i Hedmark, og sier de er klar over den dårlige standarden på vegen.

– Hvordan er det å tilby en slik veg til turistene som skal til Norges største hytteområde?

– Vi er så klart glad for at mange tar vårt fylke i bruk. Samtidig belaster det transportårene våre mer enn vi kunne drømt om. Jo mer trafikk det er, jo mer slites vegen. Men etter planen skal denne vegen asfalteres til sommeren, sier hun, og legger til:

– Akkurat når til sommeren det blir, vet vi ikke. Men vi håper at til høsten så er det, om ikke en rød løper, så en svart løper som er mye bedre mot fjellet, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00