Målingen som Sentio Research har gjennomført på oppdrag av Hamar Arbeiderblad viser en rekordoppslutning for Senterpartiet i Hedmark på 29,5 prosent.

Senterpartiet bruker å vake rundt 8 prosent på målinger i Hedmark, og partileder og stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedums umiskjennelige latter runger gjennom redaksjonen etter at han får summet seg litt.

HER KAN DU SE INTERVJU MED SLAGSVOLD VEDUM

Frp og SV ute

Dersom dette hadde vært valgresultatet, hadde Hedmark Senterparti fått to på Stortinget.

I den andre enden mister både Frp og SV sine mandater, mens Høyre stikker av gårde med utjevningsmandatet i tillegg til sitt første.

HER KAN DU LESE hva dagens representanter fra Frp og SV sier til målingen.

Arbeiderpartiet ligger stabilt med tre mandater.

Flere forhold

Slagsvold Vedum er forsiktig med å legge for mye i den oppsiktsvekkende målingen.

– Dette er et voldsomt utslag. Målinger går opp og ned. Det er en stor tillitserklæring. Jeg tar ingen stemme for gitt, sier Slagsvold Vedum.

– Tror du at framgangen mye skyldes ulvesaken?

– Nei, jeg tror det er summen av flere forhold. Ulvesaken kommer på toppen av mye annet, men har blitt et symbol på at lokale hensyn har blitt oversett. Regjeringen fører en sentraliseringspolitikk på mange fronter. De ser ikke folk og folks hverdag i distriktene, mener Slagsvold Vedum.

Trump-sammenligning

Også nasjonalt er Senterpartiet i vekst på målingene. At partiet og Slagsvold Vedum selv spiller på populisme, slik hovedstadsavisene hevder, går han ikke med på.

– Politikk handler om verdier og standpunkter. Vi har vært mot EU og sentralisering lenge vi, så det er ikke noe nytt. Disse sakene har fått mer oppmerksomhet, og der har vi tydelige standpunkter, sier Slagsvold Vedum.

At han blir kalt Norges svar på Donald Trump, tar han med en stor klype salt.

– Det siste halve året har jeg fått mange rare kallenavn. Å bli kalt Norges Trump, klarer jeg ikke å ta seriøst. Det er langt mellom Ilseng og Manhattan, sier Slagsvold Vedum, før han bryter ut i nok en latter.

Ro i rekkene

Stangesokningen Slagsvold Vedum har snart vært leder i Senterpartiet i 2,5 år, og har sagt ja til gjenvalg foran vårens landsmøte. Med Slagsvold Vedum ved roret har Senterpartiet gått fra interne stridigheter og kaos, til ro i rekkene og fokus på politikk.

– Debatt skal vi ha, men vi jobber nå som et lag som hjelper hverandre. Det sørgelige i 2013 var at vi mistet tillitsrommet. Det er så mange flinke folk i Senterpartiet, skryter Slagsvold Vedum.

– Selv virker du til å ha et uslitelig godt humør?

– Det hjelper i politikken! Man må alltid se etter muligheter, kjenne historien, men samtidig se framover, sier Slagsvold Vedum som nå ser fram til stortingsvalget til høsten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.