Folketallet i Ringsaker øker med 105 hittil i år.

Samtidig viser statistikken et fødselsunderskudd på åtte i Ringsaker. Det betyr at det dør flere enn antall fødsler.

– Vi har for lavt fødselstall, selv om vi bygger ut barnehager, helsestasjoner, gode skoler og arbeidsplasser. Alle faktorer som gjør det trygt for å få barn.

De viktigste jobben må folk gjøre hjemme. De må kose seg mer, sier en lattermild Anita Ihle Steen.

Hun tror uansett at folketallet i Ringsaker vil vokse når flere store leilighetsprosjekt står ferdig.

I Løten ble det minustall i tredje kvartal. Det skremmer ikke ordfører Bente Elin Lilleøkseth:

– Vi har fødselsoverskudd. Det sier noe at folk i Løten har veldig stor tro på framtida, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.