Rådmann Jørn Strand hadde innstilt på at Brumunddal Fotball skulle få et ekstraordinært kommunalt tilskudd på 500.000 kroner for å snu det økonomiske uføret.

Det kjøper ikke formannskapets flertall uten videre.– Jeg ser at idrettsrådet er tvilende. Det er jeg også, sier varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap).

VIL HA FLERE DETALJER

Formannskapet vil ha mer detaljer om hvorfor Brumunddal Fotball sliter økonomisk, før det eventuelt blir gitt et tilskudd.

Etter et forslag fra Borgedal vil søknaden blir vurdert på nytt i en egen sak til formannskapet.

Da må Brumunddal Fotball gi mer informasjon om den økonomiske situasjonen.

– Vi må få en mer helhetlig sak før vi kan gi tilskudd til Brumunddal Fotball, sier Borgedal.

IDRETTEN FÅR 500.000 kroner

Formannskapets flertall går inn for å anbefale at aktivitetstilskuddet til idretten uansett blir økt med en halv million kroner.

Det vil føre til at potten økes fra 560.000 kroner til 1.060.000 kroner.

Det er fra denne potten Brumunddal Fotball kan få en andel, om politikerne senere i år mener det er riktig.

– Jeg er enig at vi øker potten til aktivitetstilskudd. Jeg er overbevist om at idretten har behovet. Det foregår veldig mye vaffelsteking ute på idrettsanleggene.

– Men å øremerke en halv million kroner til Brumunddal Fotball allerede nå er for tidlig, sier Borgedal.

ADVARER MOT ELITESATSING

Odd-Amund Lundberg (Sp) påpeker at fotball skal være et lavterskeltilbud.

Han vil ikke gi støtte til Brumunddal Fotball om årsaken er elitesatsing.

– Vi vet ikke om det har vært avgjørende. Derfor er det viktig å få en sak som forteller oss mer. Er forklaringen på uføret elitesatsing i Brumunddal, får de ikke min stemme, sier Lundberg.

RL OG SP STEMTE IMOT

Tone Høisveen (RL) og Kjersti Røhnebæk (Sp) dannet et mindretall som ikke vil økte potten til idretten med 500.000 kroner.

– Vi ønsker å ta dette som en del av budsjettbehandlingen, sier Høisveen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.