Over 40 ulike kulturarrangement står på menyen på torget i Brumunddal og i Moelv sentrum de neste fem månedene.

– Vi står foran et omfattende sommerprogram, sier byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

TOPPES MED FESTIVAL

Hver eneste lørdag de neste 20 ukene blir det arrangement på torget. Først lørdag 23. september stenger sommertorget i Brumunddal.

Høydepunktet blir temmelig sikkert Tømmerstock-festivalen 23. og 24. juni, og ikke minst gratiskonserten med deLillos under Prøysenfestivalen 22. juli.

– Vi er alle prosjekthoder på kulturkontoret, men nå går vi mer over i en driftsfase for torget. Noen arrangement er gjengangere, men folk kan også glede seg til noen nyvinninger, sier Østenheden.

Lørdagsarrangementene går for øvrig parallelt i Brumunddal og Moelv i sommer.

ÅPNER MED GAUTE

Lørdag er det sesongåpning av torget. Da renner endelig vannet i vannfontenen igjen.

– Det er fjerde året på rad vi kjører i gang sommerprogrammet. Vår egen Gaute Ormåsen kommer. Det blir ingen sommer uten ham, sier Østenheden.

Parallelt med torgåpningen er det også Glade Mai-dager i Brumunddal.

I Moelv blir åpning av sommerprogrammet med offisiell åpningen av lekeparken i Garveriparken lørdag 13. mai.

– Vi setter sirkus i fokus denne dagen i Moelv, sier prosjektleder Lene Neby i Ringsaker kommune.

FÅR ENDELIG KUBINGO

Ringsaker kommune har snekret sammen et rikholdig sommerprogram.

Nytt av året er Newton-dag for ungene. Det skjer i Brumunddal 20. mai. I Moelv blir det tilsvarende opplegg for de aller yngste under Barnas Byfest og Moelv-dagene 23. og 24. juni.

På løpende bånd blir det sykkelfest, nabodag, musikalsk utedag, seniordag, kubingo, blålysdag, agility, Innlandsmarkedet, friluftsdag, ungdomsdag og brød- og seterdag.

– Lørdag 3. juni får Asle oppfylt sin drøm om kubingo, sier Østenheden.

Kultursjef Asle Berteig har lenge ønsket seg et slikt arrangement, og kalvene til Kristian Hovde blir hovedaktørene når folk skal spille bingo etter hvor rukene til kalvene lander.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.