Pengene får Brumunddal Fotball når kommunestyret behandler tertialrapporten 23. november.

– Vi er veldig takknemlig for innstillingen, sier styreleder Sigbjørn Johnsen i Brumunddal Fotball.

IKKE TIL SPILLERKJØP

Han er helt klar på at pengene vil gå til å styrke Brumunddal Fotballs økonomiske situasjon.

– Det er ikke for å kjøpe en ny spiss til A-laget?

– Det vil gå til å redusere gjeld. 2016 har også vært et bratt år økonomisk for oss, men ikke så ille som fjoråret, sier Johnsen.

Dala-fotballens øverste leder understreker at tilskuddet vil være veldig viktig i den økonomiske snuoperasjonen på Sveum.

FORVENTER GJELDSSANERING

Ringsaker idrettsråd har anbefalt at Ringsaker kommune gir et ekstraordinært tilskudd på 500.000 kroner til Brumunddal Fotball.

– Vi har stilt noen krav. Vi ønsker en bedre redegjørelse for hvorfor Brumunddal Fotball har havnet i en slik situasjon, og ikke minst hva pengene skal brukes til, sier idrettsrådsleder Arnfinn Nes.

– Hva tenker idrettsrådet om bruken av nødhjelpen?

– Vi håper og tror at de skal kvitte seg med gjeld, sier Nes.

EN SPESIELL SØKNAD

I Ringsaker har det ikke vært noen tradisjon for å støtte økonomiske kriser i idrettslag.

– Dette er en helt spesiell søknad. Vi har aldri hatt slike søknader før, og vi håper at det ikke vil bli nødvendig med flere tilsvarende søknader, sier Nes.

Han påpeker at idrettsrådet at støtten er viktig.

– Ingen av oss ønsker at Brumunddal Fotball skal gå over ende eller at den store aktiviteten på Sveum skal bli redusert, sier Nes.

ØKER FOR ALLE I 2017

De øvrige idrettslagene i Ringsaker vil få nytte av økte kommunale midler neste år:

Pengepotten som nå går til Brumunddal Fotball vil bli videreført.

– Vi har stilt som krav at aktivitetsstøtten til idretten blir styrket med 500.000 kroner i 2017 for å anbefale søknaden fra Brumunddal Fotball, sier Arnfinn Nes.

Det er også i tråd med forslaget fra Brumunddal Fotball.

– Jeg er fullt ut enig med Ringsaker idrettsråd. Det er et pluss for idretten at aktivitetsstøtten blir styrket, sier Sigbjørn Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.