I går var hun i Folldal og snakket med bønder. Om ulveproblemet blant annet.

I dag er statsminister Erna Solberg på besøk i Næroset og Hamar.

Solberg var på besøk på Kiwi Næroset, der Harby-slekta har drevet butikk i flere generasjoner. For ett år siden åpnet butikken i nye lokaler, og statsministeren var imponert over det hun så. 

- Veldig hyggelig. En kiwi-butikk kan være en kiwi-butikk, men når man har laget denne lille kafeen, har musikk og det er et samlingsstede, så blir det en helt annen atmosfære, sier Solberg. 

Viktige arbeidsplasser

KIWI Næroset har i rundt 150 år vært en møteplass for lokalbefolkningen på Næroset og et fast og kjært stoppested for hytteturister på vei til Sjusjøen.

- Hvor viktig er det at man klarer å bevare arbeidsplasser som dette utenfor sentrum?

- Det er veldig viktig. Det at du klarer å lage en sånn stemning rundt det å stoppe her betyr jo at man får et næringsgrunnlag som er større. Det er å gjøre noe spesielt og unikt, sier Solberg til HA.

KIWI Næroset er nemlig ingen hvilken som helst KIWI-butikk. Dagligvareforretningen er utstyrt med nettopp peis og piano samt en gammeldags krambu og sittegrupper med aldrende, men delikate stoler og bord.

Her skal ikke kundene sluses igjennom en typisk lavprisbutikk; her skal de kunne sette seg ned og prate med ansatte, venner og bekjente.

Det ble ikke noe langvarig besøk for Erna med følge dro rett til Hamar, hvor de besøkte Cryogenetics i Heidnerklyngen.

Les også
NYHET Se bildene fra åpningen!
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.