I går var hun i Folldal og snakket med bønder. Om ulveproblemet blant annet.

I dag er statsminister Erna Solberg på besøk i Næroset og Hamar.

Solberg var på besøk på Kiwi Næroset, der Harby-slekta har drevet butikk i flere generasjoner. For ett år siden åpnet butikken i nye lokaler, og statsministeren var imponert over det hun så. 

- Veldig hyggelig. En kiwi-butikk kan være en kiwi-butikk, men når man har laget denne lille kafeen, har musikk og det er et samlingsstede, så blir det en helt annen atmosfære, sier Solberg. 

Viktige arbeidsplasser

KIWI Næroset har i rundt 150 år vært en møteplass for lokalbefolkningen på Næroset og et fast og kjært stoppested for hytteturister på vei til Sjusjøen.

- Hvor viktig er det at man klarer å bevare arbeidsplasser som dette utenfor sentrum?

- Det er veldig viktig. Det at du klarer å lage en sånn stemning rundt det å stoppe her betyr jo at man får et næringsgrunnlag som er større. Det er å gjøre noe spesielt og unikt, sier Solberg til HA.

KIWI Næroset er nemlig ingen hvilken som helst KIWI-butikk. Dagligvareforretningen er utstyrt med nettopp peis og piano samt en gammeldags krambu og sittegrupper med aldrende, men delikate stoler og bord.

Her skal ikke kundene sluses igjennom en typisk lavprisbutikk; her skal de kunne sette seg ned og prate med ansatte, venner og bekjente.

Det ble ikke noe langvarig besøk for Erna med følge dro rett til Hamar, hvor de besøkte Cryogenetics i Heidnerklyngen.

Les også
NYHET Se bildene fra åpningen!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00