«Hvor mye vokser hår i løpet av et døgn?» Spørsmålet kom på SMS fra Pappa Glom. Han hadde vært hos frisøren. Det kunne spores desperasjon mellom linjene.

Salongen han de senere årene har visitert jevnlig, er lagt ned. Dermed ble Herr Glom nødt til å finne en ny frisør. Optimistisk lette han seg fram til en passe maskulin sjappe og gikk inn. Frisøren kunne ta oppgaven med det samme; han satt bare der og trommet med fingrene. Antakelig var det en grunn til dét.

Herr Glom fikk frisørkappa rundt halsen og forlangte sine vante seks millimeter på toppen, der han allerede er naturlig snau, og tre millimeter på sidene. «Skal bli!» svarte frisøren bekreftende, fyrte opp barbermaskinen og pløyde seg tvers over Herr Gloms skolt mens fjonene flagret.

Storøyd og skrekkslagen tok kunden seg til hodet. Målenheter var visst ikke den nye frisørens sterkeste side. Strimmelen over topplokket var nærmest glattpolert. Beskjeden hjemmefra når Herr Glom skal til frisør, pleier å være et rimelig tydelig «ikke for kort!». Fortvilelsen vokste. Hva skulle han gjøre? Han beit tennene sammen da barbaren med barbermaskinen freste et parallelt spor litt lenger bak. Det var bare å la det stå til.

Ribbet for hår og penger vandret Herr Glom tafatt ut i vinterkulda, med lua godt trukket nedover ørene. Han beholdt den på hele kvelden. Fru Glom kunne først ikke skjønne hvorfor hennes mann satt foran PC-skjermen med hodet tildekket, men etter at han hadde lettet på lua, forsto hun. Han trengte heller ikke gi noen nærmere redegjørelse for googlesøket «Hvor mye vokser håret på en uke». Håpet er at sveisen blir presentabel til jul.

Neste gang Herr Glom besøker frisøren, skal han be om fyldig hanekam på toppen og kort på sidene. Kanskje vil han da få sine seks etterlengtede millimeter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.