Den ene av de to polakkene som sitter i varetekt etter opprullingen av hasjsalget, fikk 100 timers samfunnsstraff i Hedmarken tingretts dom fra 2. mai.

Han var da tatt med cirka 240 gram hasj og cannabis samt 10 gram amfetamin. Han var også tatt for tre tilfeller av tyveri.

Mannen er straffet flere ganger mellom 2012 og 2016 for narkotikarelatert kriminalitet.

NORMALT FENGSEL

Retten skriver i dommen at det normale ville vært en fengselsstraff på cirka 75 dager.

Men i stedet kom domstolen – som presiserer at den har vært i tvil – fram til at polakken viste tegn til både å bli rusfri og kutte ut kriminalitet.

Da hadde han bare noen dager før, 27. april, blitt tatt i politiets store narkoaksjon der målet var å sette salgsledd som forsyner ungdom på Hedmarken med narkotika ut av spill.

Bare to dager etter aksjonen, han hadde blitt løslatt mot meldeplikt, ble han tatt på nytt for å forsøke å selge hasj til folk på Gregers.

Domstolen presiserer at den har vært, som det står i dommen, i betydelig tvil om det var riktig å gi polakken samfunnsstraff.

VILKÅRENE TROLIG BRUTT

Etter at mannen er tatt på nytt er sjansen nå stor for at han har brutt vilkårene får samfunnsstraffen han fikk. Og dermed i stedet for en dom som han må sone.

Det er tatt en personundersøkelse av mannen og denne konkluderer med at det er – vi siterer – «et avvik mellom hva siktede ønsker og hvordan han handler i praksis».

VARETEKT TIL JUNI

Nå sitter polakken i varetekt, i første omgang til 7. juni.

Det kommer en ny tiltale og en ny rettssak så fort politiet er ferdige med sin etterforsking.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.