Thoresen har ikke tenkt å legge opp ennå, men også han vet at den dagen kommer en dag. Hamarsingen har vært Norges beste spiller hittil i ishockey-VM, men han ser ikke for seg at han vil gå i farens og landslagstrener Petter Thoresens fotspor når karrieren er avsluttet.

Han ser ikke for seg en trenerkarriere slik situasjonen er akkurat nå.

– Jeg ser for meg at jeg kan jobbe med ungdommer for å få dem til å forstå hockey. Å lese pillet er en av mine sterke sider, være smart på isen, ta gode valg. Hvis jeg kan være med å påvirke de unge til å tenke annerledes, så ville det ha vært bra. Jeg synes at dagens ungdom er raske og sterke og har gode ferdigheter, men når det gjelder å forstå spillet så synes de har mye å hente. Jeg har lyst til å hjelpe til med å skolere norske spillere, sier Thoresen til NTB.

Ansvar

Som sønn av sin far vet at han at det er krevende å være trener på et akseptabelt nivå. Det tar tid. Pappa Petter (55) har mer eller mindre vært sammenhengende trener siden han avsluttet spillerkarrieren i 1995.

– Per dags dato er det ikke noe jeg har veldig lyst til, for da blir det til at man drar på seg enda større ansvar enn som spiller. Som spiller får du et opplegg foran deg, og du gjennomfører og fullfører det. Så drar du hjem og gjør dine private ting. Som trener skal du legge til rette for at det er 25 mann som skal utføre noe, og når du er ferdig da må du starte på nytt igjen og forberede neste dag. Det blir mer jobb og mer ansvar, helgene blir borte og det er telefoner hele tiden. Å bli trener er ikke noe jeg ønsker meg nå, men det kan endre seg over tid.

Uansett framtidsvyer blir det en stund til at spiller nummer 41 for Norge må ta det valget. Selv om han gir seg i ZSC Lions i Zürich etter bare én sesong, har han ikke tenkt å gi seg med hockey.

Spørsmålet er bare hvordan løpet skal legges videre. Skal han fortsette i utlandet, eller skal han flytte hjem til familien i Norge og spille for Storhamar.

Vondt

Thoresen kaller valget både vondt og vanskelig. Han vet at valget før eller siden må tas.

– Jeg har levd dette livet i 17 år, ute på farten i forskjellige ligaer og forskjellige land. Så spørs det om jeg er klar for å flytte hjem, det er det jeg selv er usikker på. Jeg er litt nervøs for om jeg gjør det rette valget om jeg drar hjem, eller om jeg kommer til å savne det kjøret som er i utlandet der alt er litt mer proft. Det er et lite knepp opp å være proff i SHL, NLA eller KHL og i de ligaene jeg har vært i enn det er i Norge. Det er det jeg sitter og grubler litt over.

Det er kanskje heller ikke så merkelig. Thoresen har igjen bevist i VM at han har nivået inne. 33-åringen for fortsatt en kvalitetsspiller.

– Jeg føler selv at jeg holder et høyt europeisk nivå, og det er det som gjør valget mer vrient. Det er ikke slik at man trapper ned fordi man automatisk blir eldre og dårligere. Man trapper ned på grunn av prioriteringer og fordi man føler seg litt mett på ting, blant annet det at man bor borte fra familien. Det er et valg jeg må ta når mesterskapet er over, og jeg kan bruke litt tid på det. Jeg kan ikke tenke på dette nå mens jeg er midt oppe i VM.

– Det er vel heller ikke slik lenger at man er ferdig som toppidrettsutøver når man er 33?

– Nei, i hvert fall ikke i lagidretter. I ishockey er 33 år fortsatt ungt om man holder seg skadefri og har motivasjonen som trengs før å gjøre jobben som må til. Da er 33 år ingen alder, og det er faktisk også slik at man setter mer pris på tiden man har sammen med gutta i garderoben jo eldre man blir. Man får ting mer i perspektiv når man blir eldre.

(©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.