Torsdag 27. april gjennomførte politiet en stor narkotikaaksjon hvor 16 personer ble innbrakt.

Blant disse var to østeuropeiske menn som politiet mener har vært en sentral kanal for salg av narkotika til ungdom på Hedmarken.

Rosa lynlåsposer med cannabis satte politiet på sporet av narkobanden. I forkant hadde politiet spanet på kjøpere og selgere, og satt blant annet på et bilde av en ung mann som hadde kjøpt narkotika som var pakket i disse posene.

De to mennene ble avhørt dagen etter aksjonen, men det ble ikke funnet grunnlag for å varetektsfengsle dem, og de ble sluppet fri, mot at de fikk meldeplikt.

TATT IGJEN

Mandag denne uken ble mennene arrestert igjen.

-De er pågrepet for nye forhold som har skjedd etter de sist ble pågrepet, sier Bjørn Fredrik Monné som er leder for narkotikaseksjonen på Hamar politistasjon. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

De to mennene ble framstilt for varetektsfengsling onsdag, og retten kom fram til at begge mennene skal varetektsfengsles i fire uker, to av dem med brev og besøkskontroll.

- Retten finner at det er skjellig grunn til mistanke for de to nye narkotikaovertredelsene siktelsen er utvidet med etter at siktede ble ilagt meldeplikt 28. april, står det i kjennelsen i Hedmarken tingrett som HA har fått tilgang på.

NYE OVERTREDELSER

Ifølge rettens kjennelse skal de to allerede dagen etter at de sist ble sluppet fri, ha forsøkt å selge narkotika ved et utested i Hamar. Retten mener det er grunn til å frykte nye straffbare handlinger om de slippes fri.

- Etter rettens vurdering er fengsling påkrevd for å hindre at siktede begår nye narkotikaovertredelser, står det i kjennelsene mot begge mennene. Selv om politiet mener de har tatt to av personene som selger narkotika på Hamar, er det fortsatt en jobb å gjøre.

– Det vil være naivt å tro at salget stopper opp ved at vi har tatt to personer, men vi har tatt ut en kanal, sier Monné, som er klar på at politiet fortsatt vil holde trykket oppe mot narkotikamiljøet.

– Vi klarer ikke å stoppe alle på en gang, men vi vil fortsette å jobbe videre, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.