Du så kanskje det som kunne virke som en redningsaksjon utenfor Klokketårnet i Hamar torsdag formiddag?

Denne gangen var det kun en øvelse.

Det forteller Roar Skaug, brannmester og utrykningsleder hos Hedmarken brannvesen.

Han og to kolleger simulerte redning av en person som hadde falt i vannet.

- Alle tre fikk hver vår tur i vannet slik at vi alle fikk øvd, forteller Skaug.

Brannmennene hadde forøvrig på seg egnet drakt.

Skaug forteller at de i fjor vinter ikke hadde noen reelle utrykninger etter folk som hadde gått gjennom isen, men at de må være forberedt på at det kan skje når som helst.

- Jeg vil ikke anbefale folk å gå på isen nå, sier Skaug.

Hedmarken brannvesen har ikke dykkeberedskap og bedriver kun overflateredning fra isen. Dykkerberedskapen i Mjøsa ligger på Gjøvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.