I 2013 ble damene kjent over hele landet – og i Hollywood med – da dokumentaren «Optimistene» ble lansert. Regissør var Gunhild Westhagen Magnor, som har moren sin med på laget.

Filmen ga også inspirasjon til mange andre aldrende volleyballdamer rundt i landet. I 2015 ble den første Optimist-turneringen arrangert.

Og så kan en kanskje si at Optimistene i Hamar har laget ris til egen bak:

– Nå trenger vi rett og slett flere som er aktive. Vi vet det har vært gjort forsøk på å starte et volleyballag for eldre i Ottestad. De er hjertelig velkomne til oss hvis de ikke får til eget lag, sier Irma Nordseth.

Nå er de 10 Optimister tilbake, i alderen 69 til 90 år, og det er litt for få. Målet er nemlig turnering i Drammen til våren, da er det greit med flere som kan bytte på. For damene i Hamar har satt spor: Nå er det ni lag fordelt på sju klubber som stiller på turneringer.

– Det ville være litt flaut hvis vi ikke kan stille lag til vår egen turnering, sier Nordseth.

Det er ikke alle spillerne på laget som klarer å være med på turneringer. Men de er med på turen for hyggens skyld. Da får de være med på banketten og overnatter til dagen etter.

Hvis du er over 60 år og har litt erfaring med ballspill, håper Optimistene at du tar kontakt med dem.

Treneren deres, entusiastiske Robert Grzegorczyk, skryter hemningsløst av innsatsviljen til damene:

– De er så spreke. Men, sier han, det hadde vært veldig fint om næringslivet kunne sponset dem litt med like utenpådresser og nytt nett. Det fortjener de!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00