I 2013 ble damene kjent over hele landet – og i Hollywood med – da dokumentaren «Optimistene» ble lansert. Regissør var Gunhild Westhagen Magnor, som har moren sin med på laget.

Filmen ga også inspirasjon til mange andre aldrende volleyballdamer rundt i landet. I 2015 ble den første Optimist-turneringen arrangert.

Og så kan en kanskje si at Optimistene i Hamar har laget ris til egen bak:

– Nå trenger vi rett og slett flere som er aktive. Vi vet det har vært gjort forsøk på å starte et volleyballag for eldre i Ottestad. De er hjertelig velkomne til oss hvis de ikke får til eget lag, sier Irma Nordseth.

Nå er de 10 Optimister tilbake, i alderen 69 til 90 år, og det er litt for få. Målet er nemlig turnering i Drammen til våren, da er det greit med flere som kan bytte på. For damene i Hamar har satt spor: Nå er det ni lag fordelt på sju klubber som stiller på turneringer.

– Det ville være litt flaut hvis vi ikke kan stille lag til vår egen turnering, sier Nordseth.

Det er ikke alle spillerne på laget som klarer å være med på turneringer. Men de er med på turen for hyggens skyld. Da får de være med på banketten og overnatter til dagen etter.

Hvis du er over 60 år og har litt erfaring med ballspill, håper Optimistene at du tar kontakt med dem.

Treneren deres, entusiastiske Robert Grzegorczyk, skryter hemningsløst av innsatsviljen til damene:

– De er så spreke. Men, sier han, det hadde vært veldig fint om næringslivet kunne sponset dem litt med like utenpådresser og nytt nett. Det fortjener de!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.