– Det er kort veg til alt her og vi har fått det meste i området. Og det er et veldig greit sted for ungene å vokse opp, sier Lene Stensrud Engen fra Ottestad.

Sammen med datteren Eda Stensrud Terzi (6) og Lene Gundersen Bråthen og Mie Gundersen Skogsrud (7) fra Brumunddal tilbrakte de helligdagen torsdag i Strandgateparken i Hamar.

I vekst

Nylig kom befolkningstallene for første kvartal, og Hedmarken er fortsatt i vekst. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at folketallet økte med 94 personer på Hedmarken i løpet av årets første måneder.

– Det er jo en del billigere å bo her enn i Oslo, sier Engen.

– Hva er det som gjør Hedmarken attraktivt?

– Det er nært Oslo med kollektivtransport. Det er ekstremt mange på toget til Oslo om morgenen. Jeg har ikke bodd andre steder heller, så jeg vet ikke bedre, smiler Bråthen.

Øker mest i Innlandet

Størst økning i hele Innlandet har Hamar. I første kvartal ble det 49 nye hamarsinger. Det er nøyaktig like mange som siste kvartal i 2016, men 85 færre enn i samme periode i fjor.

På andreplass er Vestre Toten, med en vekst på 38 personer, mens Ringsaker følger på tredjeplass med en økning på 37 personer. I Stange økte folketallet med 24 personer i første kvartal.

Til sammenligning økte Lillehammer med fire, Gjøvik med 16, mens Elverum hadde en nedgang på 16 innbyggere.

Nedgang i løten

Ringsaker er fortsatt den største kommunen på Hedmarken med 33.879 innbyggere, mens Hamar har 30.647 og Stange har 20.341 innbyggere.

Løten er den eneste kommunen på Hedmarken som hadde nedgang i befolkningstallet i første kvartal i år. Der gikk innbyggertallet tilbake med 16 personer, og det er nå 7.617 innbyggere i kommunen, ifølge SSB.

På samme periode i fjor hadde Løten en økning på 35 personer.

Samlet sett i hele Hedmark var det en økning på 36 personer i første kvartal i år, mens Oppland hadde en nedgang på 40 personer.

Det er nå 196.226 innbyggere i Hedmark og 189.439 i Oppland, ifølge statistikken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00