- Dette handler om hvordan organisasjonen behandler mennesker. Jeg kan leve med å bli kalt bråkmaker av Tor André Johnsen, men jeg må bli tatt seriøst.

Det sier Katrine Jakobsen Solberg til HA.

Hun kommer fra Åmot i Østerdalen der hun sitter i kommunestyret og formannskapet for Frp.

Sammen med veteran Per Roar Bredvold (60) ugjør hun Frps fylkestingsgruppe i Hedmark.

Nå blir hun uavhengig folkevalgt i både kommunen og fylket.

Arnkværn-saken

Overfor HA viser Solberg til en rekke forhold hun misliker sterkt.

Hun medgir at hennes kjæresteforhold til Hans Kristian Arnkværn (39) - som gikk til rettssak etter uttalelser fra lederen for Hedmark Frp - har bidratt til at hun melder seg ut:

- Jeg har fortsatt adresse på Rena, men vi er vel nesten som samboere å regne. Men jeg er helt sikker på at jeg hadde gått til dette skrittet også uten at jeg var kjæreste med Hans Kristian, sier hun og understreker:

- Jeg har vært med i partiet mye lenger enn ham og jeg har i flere år sett hva som foregår.

Ties i hjel

- Jeg kan ikke lenger være medlem av et parti med en så dårlig organisasjonskultur. Jeg har forsøkt i årevis, i en rekke konflikter å megle og finne løsninger, uten å bli hørt eller respektert. Når man foreslår å løse problemer på en annen måte blir man kritisert, fryst ut, og «tiet i hjel», sier hun.

- Hva er det som har skjedd?

- Selv om jeg mener at jeg har gjort en god jobb så har jeg hatt flere såkalte «B-saker» på meg. Dette er personalsaker hvor man har forsøkt å frata meg medlemskapet, sier hun.

Kritiserer Johnsen spesielt

Hun mener at stortingsrepresentant Tor André Johnsen driver med konspirasjoner og jobber for å bli kvitt folk han er uenig med:

- Johnsen og fylkeslederen tilhører en gruppe som holder på slik de vil - uten at fylkesstyret tar avstand fra det. Johnsen omtaler dem som er uenige med seg som «mørke krefter», sier hun.

Hun melder seg ut selv om hun dermed mister de 150.000 kronene partiet betaler henne årlig for å jobbe med politikk i fylket:

- Som student blir det tøft å klare meg uten de 150.000 kronene, sier hun og legger til:

- Men det er viktigere å bevare meg selv og min egen integritet.

TULLPRAT, SIER JOHNSEN

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (48) avviser fullstendig kritikken fra Solberg.

- Det hun sier om ukultur i Hedmark Frp er bare tullprat. Det er noen få som påstår dette, sier Johnsen og sier at han ser på Solberg og Arnkværn som samboere.

Han svarer slik når HA spør om hva det forteller om fylkespartiet når det har mistet seks folkevalgte på svært kort tid:

- Hvis du ser på hvem disse er så er det stort sett folk som har tapt interne valg og ikke er tilfreds med posisjoner de har fått i partiet. Dette er jevn over folk som er fratatt sine medlemskap. 99,99 prosent av våre egne er fornøyd, sier Johnsen.

- Du trekkes selv fram for å drive med konspirasjoner og sverting av folk. Hva sier du til det?

- Det stemmer ikke. Det er dessverre slik at noen har lyst til å  ødelegge for oss. Jeg er opptatt av å drive med politikk.  Det er synd at Solberg melder seg ut, fordi hun hadde et stort potensial.

FANTASIER, sier AAS

Fylkesleder Johan Aas (57) i Hedmark Frp mener Solbergs uttalelser er hentet fra en fantasiverden.

– Jeg ler, og årsaken til det er at den eneste kommentaren jeg har er at det hun sier er hentet ut av en fantasiverden.

Det sier fylkesleder Aas når HA spør om hans kommentar til at nyutmeldte Katrine Jakobsen Solberg mener at fylkeslederen og Johnsen driver med konspirasjoner og sverting av folk.

– Hvorfor blir det mer bråk i Hedmark Frp enn i de andre fylkespartiene til sammen, Aas?

– Det er et godt spørsmål. Det skyldes kanskje at vi har et parti med mange sterke og dyktige kandidater både på godt og vondt.

– Hva tenker du om utmeldelsen til Solberg?

– At at det akkurat har vært en rettssak mellom hennes kjæreste og meg som fylkesleder, sier Aas og legger til:

– Flere har meldt seg ut fordi de er sure etter å ha tapt valg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.