HA omtalte i forrige uke saken der mannen i oktober i fjor regelrett kjørte over en personbil med en stor traktor.

Traktor og tilhenger veide om lag 15 tonn.

Ulykken skjedde i Brumunddal.

Personbilen var helt flat etterpå, men føreren greide til alt hell å kaste seg over i passasjersetet.

Det kan ha berget livet hans.

- NEI

Ringsakermannen svarte nei på spørsmålet om skyld for å ha kjørt over bilen i Hedmarken tingrett fredag morgen.

Han forklarer at han hadde problemer med et hjul på traktorhengeren sin, og kjørte forsiktig på tur til et verksted for å få hjelp med dette.

- Akkurat i det jeg passerte jernbanespor, kom et stygt smell i hengern.
Jeg skvatt og bråsnudde meg for å se hva som skjedde.
Da jeg snudde meg framover igjen så smalt det.

Traktorføreren forklarer at han hoppet ut av traktoren og kom seg raskt bort til bilen for å sjekke om det hadde gått bra med bilføreren.

Mannen forklarer at han ikke har sett bilen, til tross for at han kjørte sakte.

Politiadvokat Magnus Schartum Hansen: 

Du har drept to mennesker i trafikken. Er det riktig av samfunnet å la deg ha førerkort? 

Ja. Jeg mener jeg har lært. Svarte tiltalte.

TO BILDRAPSDOMMER

Ringsakermannen er tidligere dømt for uaktsomt drap to ganger.

En gang for å ha kjørt i hjel en ung mopedist i fart på rundt 180 kilometer i timen, og en gang for å ha kjørt ut av vegen i ca 120 kilometer i timen. En venn av ham omkom i den siste ulykken.

Mannen har begge gangene fått ta igjen førerkortet. I 2006 ble han fradømt retten til å ta førerkort for alltid. For alltid er i norsk rettspraksis cirka fem år.

- Jeg ble fradømt førerkortet på livstid. Det gikk 10 år før jeg fikk ta førerkort igjen, sa ringsakermannen.

Han hadde dermed bare hatt førerkort i cirka ett år før han igjen ble involvert i en alvorlig ulykke.

Han krever fengsel i 90 dager, tap av førerrett til evig tid og tar i bruk en spesialbestemmelse for også å nekte mannen å kjøre alt med motor også på lukket område heretter.

KRITISK TIL GAMLE DOMMER

Advokat Jostein Løken er forsvarer for ringsakermannen.

Han er kritisk til at aktor trekker fram mannens to gamle bildrapsdommer.

- Jeg kan forstå at det er fristende for aktor å trekke fram svært gamle dommer. Men de ligger langt tilbake i tid og omhandler helt andre typer forhold enn dette, sa Løken.

- Tvilen må komme tiltalte til gode. Det skjedde noe bak traktoren hans som han måtte sjekke. Det kan han ikke klandres for, sa Løken, som ba om frifinnelse av ringsakermannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.