Hvis du løfter blikket ser du vannspeilet i Åkersvika så vakkert som bare det.

Senker du blikket ser du sprøyter og rester av sprøyter.

Og mye annet søppel.

– Det begynte i fjor. Nå ser det ut som en etablert leir her. Både lokale rusmisbrukere og utlendinger har overnattet her. Det ser slett ikke særlig vakkert ut på turstien!

Det sier Jon Andersen (61).

Han er ansatt i Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og er driftssjef i Vikingskipet.

FLERE TIPS

HA har mottatt flere tips om ulovlig overnatting, leire for tilreisende romfolk og lokale narkomane samt omfattende forsøpling.

Da HA dro for å se på forholdene fikk vi med oss Andersen.

Som driftssjef i Vikingskipet og medlem av styret for Åkersvika-fondet kjenner han området bedre enn de fleste. Med fast sykkeltur over Stangebrua ser han også hva som skjer på veg til jobben.

Han ønsker ikke å klage.

– Men når dere først skal skrive om dette så håper jeg at det bidrar til at noen rydder opp, sier han.

Ferdig rigget leir

Aller verst ser det ut på den vakre odden 150 meter sør for brua fra Midtstranda i retning Hamar. Der er det rigget for overnattingsgjester: Kokekar, madrasser, all slags utstyr og mye skrot er å se.

Verst av alt er nok sprøytene og mulig sprøytenåler.

Lokale narkomane verst

I fjor skrev HA at et narkomant par hadde slått seg mellom Vikingskipet og Åkersvika – midt inne i naturreservatet.

Siden har mange slags folk benyttet det samme området.

- Vi føler ansvar for at det skal bli trygt å ferdes her. Nå håper vi at noen ordner opp, sier Andersen, og legger til: – Utlendinger er greie og pakker sammen når vi sier fra. Lokale rusmisbrukere er verre.

FRA KOMMUNEN TIL BANE NOR

Fungerende rådmann i Hamar, Terje Halvorsen (54) sier det slik:

– Når vi får en slik bekymringsmelding via HA så tar vi det på alvor. Jeg skal snakke med teknisk sjef slik at vi kan vurdere tiltak, sier Halvorsen.

Minutter senere ringer han tilbake og sier at det er Bane Nor som er grunneier der denne campen ligger:

- Men jeg skal vil ta opp saken med Bane Nor, sier Halvorsen

Kommunikasjonssjef Kjell Bakken (63) i Bane Nor sier det slik:

- Vi vil selvsagt se på saken når vi får en henvendelse. Det er neppe en stor sak å få ryddet opp i dette. Hvis dette er vårt ansvar så skal vi ta det, sier Bakken.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.