– Mye tyder på at resten av året kan bli mer uforutsigbart, sier konsernsjef Morten Kristiansen i en pressemelding.

Moelven omsatte for nesten 5,54 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder. Det er en nedgang på 233 millioner sammenlignet med 2018.

Driftsresultatet på 309,1 millioner er omtrent identisk som i fjor.

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA løfter fram den usikre situasjonen i verdensøkonomien som en del av forklaringen på taktskiftet i omsetningen.

– Handelskonflikten mellom USA og Kina, og Brexit-situasjonen skaper et mer uforutsigbart marked for trevarer som blir brukt til industriformål. I Mellom-Europa har store stormfellinger og barkebilleangrep ført til at det er mer tømmer som avvirkes enn vanlig, noe som har påvirket prisbildet. Vi har opplevd en del forsinkede igangsettelser på flere leilighetsprosjekter innenfor byggmoduler til leiligheter på både norsk og svensk side. Samtidig er det gledelig at etterspørselen etter byggevarer har holdt seg på nivå med det gode fjoråret, og dette påvirker halvårsresultatet i positiv grad, forklarer Kristiansen.

Jakter forbedringer

Moelven har de senere årene gjennomført et forbedringsprogram, og jobber kontinuerlig med selskapsstrukturen for å skape mest mulig bærekraftige og konkurransedyktige enheter.

– Vi kommer til å ytterligere intensivere fokuset på kostnadseffektiv drift framover. Med et mer usikkert marked, må vi jobbe mer effektivt for å få ned kostnadene i produksjonen vår, sier Kristiansen.

Utsolgt for pellets

Gjennom 120 år har Moelven hele tiden vist at konsernet utvikler seg, og i løpet av andre kvartal har selskapet markert flere milepæler. I april ble det klart at Moelven Pellets AS har inngått en langsiktig avtale med det svenske konsernet SCA som omfatter hele produksjonsvolumet til fabrikken. Mjøstårnet har fått den offisielle godkjennelsen fra den internasjonale skyskraperorganisasjonen CTBUH om at bygget er verdens høyeste trehus. Moelven Byggmodul AS kunne feire at de leverte modul nr. 90.000 før sommeren, og flere av virksomhetene i Moelven har markert 100-årsjubileum. Dette gjelder Moelven Töreboda og Moelven Våler.

– Vår evne og vilje til å endre oss er grunnen til vår rike historie, og vil også være nøkkelen til å levere bærekraftige produkter og løsninger i årene som kommer, avslutter Morten Kristiansen i pressemeldingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.