Byggingen av en aktivitetspark med styrketreningsapparater – en Tuftepark – har det vært snakket om i lang tid. Nå blir planene endelig satt ut i livet. Onsdag bestemte formannskapet å sette av én million kroner til prosjektet. Rådmannen anbefaler byggestart allerede i høst.

Løten-politikerne beskriver parken som gull verdt for folkehelsa. Kommunen har allerede fine områder for organisert aktivitet i og rundt Løten idrettspark, men med treningsparken vil også de som ikke deltar i organisert idrett eller spinner rundt på treningssenter få bedre muligheter for å bedrive styrketrening, attpåtil i friluft.

–Arbeiderpartiet har hatt dette på ønskelista siden forrige valg. Dette er en mulighet for deg og meg som Løten er liten tur til å benytte oss av styrketreningsapparater, sa Jørn Arild Flatha under behandlingen av saken.

STORE BEHOV ANDRE STEDER

Formannskapet har tidligere vært enstemmige i ønsket om å etablere en Tuftepark. Konseptet er utviklet av Lasse Tufte, og slike parker har poppet fram mange steder de senere årene.

Høyres Kjell-Erik Nordahl peker likevel på at det er andre deler av idretten i Løten som har et stort behov for penger.

– Sentrale aktører i idrettsmiljøet har kommet bort til meg når jeg har stått på stand og sagt at de har vesentlig større behov andre steder, sier Nordahl, som savner en helhetlig plan for prioriteringer.

Silje Hafslund (V) gir Nordahl medhold i at kommunen har en jobb å gjøre med anleggene, som blant annet løpebanen, men tror det er positivt å legge til rette for mer uorganisert aktivitet.

– Jeg tror dette blir et anlegg mange i Løten vil ha glede av, sier Hafslund.

VIL GJØRE DET SKIKKELIG

En Tuftepark er et område med ni utendørs treningsapparater, som kan brukes hele året. Kommunen går inn med 700.000 kroner, noe som utløser 300.000 kroner i spillmidler.

Selve parken koster om lag 200.000 kroner. Underlaget kan koste fra 30.000 til 290.000 kroner ut fra hva kommunen velger, men politikerne har allerede bestemt at de ønsker gummiunderlag i parken, tilsvarende det som er på lekeplassen. Altså det dyreste.

Kultursjefen, idrettskonsulenten og leder for bygg- og vedlikeholdsseksjonen har vurdert plasseringen for parken, og de anbefaler at parken legges foran Løtenhallen. Der vil den være lett tilgjengelig, og den vil ligge i nærheten av øvrige anlegg. Idrettsrådet støtter plasseringen.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.