Etter bare én måneds drift har utbygger Børre Johnstad tatt beslutningen om å utvide restauranten. Sju millioner kroner har han brukt så langt, og satser nå ytterligere millionbeløp.

– For å si det sånn, driften har gått over all forventning. Dersom gårdeier og drivere holder stilen, har vi truffet spikeren på hodet. De 7.000 menneskene i Ottestad som ikke hadde et ordentlig spisested, har fått et etterlengtet tilbud.

Driverne Muammer Atas og Ibrahim Kaplan har mer enn nok å gjøre. De har hatt tre ganger så mange gjester som de turde å håpe på.

Fjerner vegg

Johnstad bekrefter nå at det er bestemt at blomsterbutikken mellom restauranten og Kiwi skal ombygges til restaurant/primært utleielokale.

– Her har vi 125 kvadratmeter areal som ligger til rette med infrastruktur og det som trengs for å få et hensiktsmessig bygg, sier Johnstad.

– Hadde du drømt om at dette restaurantkonseptet skulle bli en slik suksess?

– Ja, faktisk. Dette var ikke mulig å bomme på. Beliggenheten er unik. Dessuten har driverne et veldig godt renommé og i mine øyne står de for høy kvalitet på det de leverer. Derfor er jeg ikke bekymret for å legge til 125 kvadratmeter. Da får vi til sammen et 450 kvadratmeter stort lokale, flust med parkeringsplasser og god beliggenhet.

Planleggingsstart

Ifølge Johnstad er planleggingen startet, og så fort entreprenørene har kapasitet, er planen å ha utvidelsen ferdig i god tid før jul.

Etter utbyggingen får restauranten om lag 170 sitteplasser inkludert uteserveringen.

Lunsjkonseptet er blitt en suksess.

– Folk har sagt til meg etter åpningen at vi har vært flinke til å treffe en nisje. For restaurantprosjektet på Breidablikk var det nok heller snakk om å åpne en låvedør, det handlet om å få åpnet den, humrer Johnstad.

Muammer Atas og Ibrahim Kaplan vil gjerne takke de trofaste kundene sine. Mange nye har også besøkt dem.

– Hit kommer folk fra Hamar, Stange, Løten og Ottestad. Det er alltid hyggelig å se kjente ansikter på serveringsstedet, sier Kaplan.

Atas legger til at de enkelte dager har servert opptil 100 lunsjporsjoner.

– Det er moro å se at vi har fullt belegg. Nå på sommeren dekker uteplassene behovet for sitteplasser. Når vinteren kommer blir det kanskje trangt inne og derfor er utvidelsen kjærkommen, sier de.

Fakta

Breidablikk spisested

Ottestads første restaurant åpnet i juli.

Etter en måneds drift er utvidelse vedtatt.

I HAs mattest var konklusjonen «En god bydelskro i Ottestad.
Som drivere av tidligere Mona Lisa i Løten og Ikke Bare Bar i Hamar, har Ibrahim Kaplan og Muammer Atas truffet innertier.

«Fyller et behov i Ottestad, Omfattende meny og hyggelig prisnivå» var dommen i testen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.