Ingeborg-dagene er et nytt kulturarrangement på Tangen, knyttet til forfatteren og kulturarbeideren Ingeborg Refling Hagens virksomhet og hjemsted Fredheim på Tangen, og allerede fra første stund kunne arrangemenetet by på et bredt spekter kulturopplevelser.

bredde i kulturutrykk       

De ulike arrangementene favnet flere kunstarter. Fredag  kveld serverte Atlungstad Brenneri en «rikholdig buffet» til tonesatt tekstlesing og dans, og lørdag viste Turnékompaniet familieforestillingen «lille prins Arthur», før barnebokforfatter Widar Aspeli tok over stafettpinnen og holdt bokprat for alle.  Etterpå deltok omlag ti engasjerte barn på  skriveverksted med den omtalte forfatteren. «Hva skjer etter at katten er reddet?» spør Aspeli. Han har barnas fulle oppmerksomhet. Barna får to minutter til å skrive fortsettelsen på historien om katten i elven. Etterpå leser ett av barna opp historien slik hun mener den skal være. Fortellingen blir tatt på alvor, og de engasjerte barna får skrive videre. 

Kunst og musikk                 

Mens barna skriver er de voksne samlet for åpning av kunstutstilling av kunstner Geir Brohjem. Det skåles i stettglass, mens det utdypes hvordan Brohjem har arbeidet med maleriene på Fredheim.

«Maken til inspirerende arbeidssted skal man lete lenge etter», utdyper kunstneren. Brohjem har funnet inspirasjon i Ingeborg Reflings liv og tekster. Kunstnerens bilder var tro mot landskapet og holdt en mollstemt tone. 

Fra de mollstemte skoger

Mollstemt var også lørdagens konsert med «Fra de mollstemte skoger», og flere av de besøkende hadde store forventninger til konserten med trioen fra Hedmark, som tonesetter dikt av forfattere fra samme fylke.

Tove Hagen, Annar By og Hege Nylund fikk publikum til å senke skuldrene i vinterværet med folke- og tradisjonsmusikk fra sin nyenste CD «sny». Videre utover kvelden kunne Ingeborg-dagene by på både festivalforedrag og forestilling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.