Stabæk Fotball bekrefter på sine hjemmesider at den talentfulle keeperen melder overgang til Bærums-klubben.

Ulla går nå i 10. klasse ved Børstad ungdomsskole, og planen er at 15-åringen fullfører skolegangen, før han flytter til Bærum neste sommer.

Da vil han både signere proffkontrakt med Stabæk, og begynne på NTG Bærum.

– NY UTFORDRING

Ulla begunner overgangen fra HamKam til Stabæk slik på sistnevntes hjemmesider:

– Stabæk er en veldig seriøs klubb med kompetente folk. Klubben tør å satse ungt, det er viktig for meg, sier keeperen, og legger til:

– Det blir veldig morsomt med en ny utfordring. Jeg vil ha fokus på å utvikle meg videre, og på sikt er målet å få debuten på A-laget.

Ulla fikk sin første kamp med flagget på brystet borte mot Tsjekkia i april. I høst voktet han buret da Norge G15 møtte Sverige i Idrettsparken i Moelv.

– Jeg har sett Marius i et par år nå. Han har hatt en jevn stigning, er med i keeperprosjektet vårt, og blir satsa på der. Men så er det alltid en veg å gå når man er femten år, sa G15-trener Erland Johnsen til HA da.

HAR FULGT ULLA OVER TID

Keeperen har tidligere hospitert med Stabæk, og var avgårde med et av klubbens akademilag på en turnering i København i fjor.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen forteller til klubbens hjemmeside at de har fulgt 15-åringen over tid.

– Vi skal være vårt ansvar bevisst og utfordre Marius på en smart og god måte. Han skal få muligheter og utfordringer i systemet vårt. Så får tiden vise hvor lang tid det tar før han kan konkurrere med de aller beste. Vi har forhåpninger om å utvikle en norsk keeper på sikt. Vi har mange talenter på keepersiden, og har fokusert på dette i flere år nå. Vi tror Marius vil gli fint inn i keeperteamet vårt, sier Olsen.

Fram til Ulla flytter til Bærum, vil han skrive en amatørkontrakt med Stabæk. Han vil trene på hjemmebane, og spille kamper for klubben.

15-åringen kom til HamKam fra Brumunddal i 2015.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.