• PORTRETT: Kulturskolelærer Ernst Harstad er fornøyd med innsatsen. Her er akvarellportrettene barna har malt.

Dessverre var publikumsoppmøtet svært begrenset da de unge kulturskoleelevene åpnet utstillingen i Helsetunets fellesareal. Utstillingsåpningen var fastsatt lang tid i forveien, men da dagen endelig kom, viste det seg at den kolliderte med kveldsmaten. 

– Det var litt synd. Jeg visste det ikke før jeg pratet med en beboer. Men det var noen av de eldre som kom og så på mens de hengte opp, forteller kulturskolelærer Ernst Harstad. 

De skralle publikumsoppmøtet stoppet likevel ikke arrangementet, der unge kunstnere, foreldre og søsken feiret med Mozell og saltstenger.

KOLDNÅL OG COLLAGE

De fem barna hvis bilder nå pryder veggene på Helsetunet, har vært med på tegne- og malekurs på kulturskolen i seks uker. De har fått leke seg med teknikker som collage, akvarell, akryl og grafikk.

Vilde Taskerud (10) og Ingerid Hafslund (10) forteller at de liker å tegne og male. På kulturskolekurset ble de introdusert for noen nye teknikker.

– Koldnål var morsomt, synes Ingerid.

Oda Rundberget (7) sier hun syntes det var gøy å lage collage.

– Vi fant bilder i aviser og blader. Jeg lagde den med alle dyrene, forteller hun og peker på et bilde med utklipte katter og hunder.

Utstillingen på Helsetunet blir stående i to uker, så om ikke åpningen var så bra besøkt, vil beboerne ha gode muligheter for å få tatt en titt.

VILLE BIDRA MED FARGER

Vanligvis pleier kulturskolen å bruke biblioteket når de skal stille ut. Kulturskolelærer Ernst Harstad, som selv er utdannet bildekunstner fra Nydal kunstskole i Oslo, kan ikke huske sist de stilte ut på Helsetunet.

– Vi tenkte at dette kanskje var noe å bidra med hos dem som ikke kommer seg ut så lett. Noen barnetegninger kan kanskje være positivt for dem, sier Harstad.

I løpet av de seks kursukene har nybegynnerne fått leke seg med farger, og de er blitt introdusert for ulike teknikker. Framover vil det bli mer kurspreg for dem som blir med videre.

– I begynnelsen har de fått leke seg. Vi kan ikke ta knekken på dem med kurs med en gang, sier Harstad med et smil.

– Men de har fått prøve seg på en del ulike teknikker. Blant annet har de laget selvportrett med akvarell. Det er for de tålmodige, og egentlig ikke for unger. Det er å se maling tørke. Men jeg synes resultatet ble bra, sier Harstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.