– Vi har et gyldig vedtak fra halvannet år siden hvor vi bevisst valgte de vi ville ha inn i rovviltnemnda. De har ikke sagt fra seg vervene, men lagt ned arbeidet. Vi vil stille oss bak nemndas medlemmer, sier fylkesordfører Dag Rønning (Sp).

Rovviltnemnda i Hedmark la før jul ned sitt arbeid etter at Klima- og miljødepartementet stanset den planlagte lisensfellingen på inntil 32 ulver i Hedmark. Nemnda fattet vedtak om uttak av ulv etter Stortingets vedtak om bestandsmål for ulv, og føler seg overkjørt av departementet.

LES OGSÅ: UTVIDER LISENSFELLING

LES OGSÅ: Får begrenset støtte

– Frekt

I et brev til Hedmark fylkeskommune har Klima- og miljødepartementet bedt om forslag på fire nye medlemmer og tre varamedlemmer til rovviltnemnda. Fylkeskommunen er gitt frist til 1. mars til å komme med forslag.

– Jeg synes det er ganske frekt at de ber om nye medlemmer. De nåværende medlemmene har ikke trukket seg. Det er også frekt at de har satt fristen til 1. mars, da fristen regjeringen har fått til å komme med et forslag til løsning er 10. mars, sier Rønning.

Det er nå fremmet forslag til fylkestinget om at de ikke skal foreslå nye medlemmer til nemnda, men beholde de nåværende. Dette skal behandles i starten av mars.

– Udemokratisk

Om regjeringen ikke finner en løsning for å gjennomføre den planlagte lisensfellingen, kan man ende opp uten en fungerende rovviltnemnd i Hedmark.

– Hvordan kan situasjonen bli da?

– Det vil være en ny situasjon. Det hører til regimer vi ikke vil sammenlignes med når man ber om å bytte ut folkevalgte som ikke er enige med regjeringen for å få gjennomført saker, sier Rønning, og mener det er udemokratisk.

– Vi ser at det ikke fungerer når direktoratet tar forvaltningen i egne hender. Er det meningen at nemnda ikke skal ha noen funksjon, er det bare tull med rovviltnemnd, sier han.

Leder i Løiten Jeger- og fiske-forening, Ola Berntsen, sier man må få til en forvaltning av ulven, og støtter fylkesordføreren i å stille seg bak dagens rovviltnemnd.

– Vi ønsker en forvaltning både innenfor og utenfor ulvesona. Rovviltnemnda er viktig og vi må ha en forvaltning som er lokalt forankret, og de må bli hørt. Jeg støtter absolutt at man ikke vil foreslå nye medlemmer til nemnda nå, sier Berntsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.