– Vi har fått inn samarbeidspartnere som gjør oss mer levende året rundt. Det gjør oss til en destinasjon, sier Ola Bolstad i Budor Sport og Fritid.

Siste nykommer på listen er Lars B. Nyland og Basecamp Event & Kickoff. De har holdt til i Elverum, men nå har de flyttet basen sin til Budor. Basecamp tilbyr organisert aktivitet til for eksempel firmafester og bursdager. På Budor skal de også gi hyttefolk og andre tilreisende noen øvelser de kan bryne seg på.

– Planen er å få til en aktivitetspark som en del av koiedalen, som på vinteren kan flyttes oppover mot skitrekket, forteller Nyland, som under familiedagen 8. oktober vil være på plass med flere aktiviteter.

enda mer for barna

En aktivitetspark i koiedalen er helt i tråd med Ola Bolstads ønsker. Han vil gjøre koiedalen mer attraktiv. Nå er det etablert en ny familievennlig tursti rundt i området, og på fem punkter langs den én kilometer lange stien er lekestativprodusenten Exhib fra Ådalsbruk i gang med å montere opp lekeapparater. Ett sted blir det seilskute, et annet en brannhytte.

– Både i Løten og i Hamar er det laget lekeplasser med fargerike apparater, men det passer ikke så godt inn her, sier Jan Ivar Martinsen fra Exhib.

Apparatene er Jan Ivar Martinsen og sønnen Torstein Martinsen i gang med å skru sammen, og de vil ikke være ferdige før neste sesong. Til da kan det godt hende Ola Bolstad har fått på plass mer på Budor.

– Vi ser etter enda flere som vil etablere seg her, for eksempel med hundekjøring. Vil noen bygge tretopphytter eller klatrepark, legger vi til rette for alle aktiviteter, sier Bolstad.

Han forteller at de ulike samarbeidspartnerne på Budor er blitt mer samkjørte.– Nå møtes vi en gang i måneden for å planlegge. Vi har et mye mer bevisst samarbeid enn tidligere.

FAMILIEDAG 8. OKTOBER

Lørdag 8. oktober, den første helga i høstferien, blir det familiedag på Budor. Budors maskot Risse har lagt opp to naturstier, Basecamp skal ha ulike aktiviteter, det blir kjøring med hest og vogn med HesteEspen og fjordingene fra Farmen, Mattisrud skal bære med og Løiten Almenning og Hytteeierforeningen skal ha stand i hver sin koie. I tillegg har Kilde-driver Ulf Inge Vien første åpningsdag på Budor Gjestegård. Koiene åpnes for publikum, og det blir mulighet for grilling ved en gapahuk på området.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00