Monsbakken har «kriget» med Statens vegvesen siden 2013. Tre avslag har han fått på søknad om å få sette opp skilt til museet fra riksveg 3 (Oslo-vegen). Han har ikke tatt nei for et svar, og for ikke mange ukene sidene ble det likevel grønt lys for profilering fra den sterkt trafikkerte riksvegen.

Nå har Bjørn Monsbakken ikke bare håp om økt besøkt, men han er overbevist om at skilting fra hovedvegen gjør at turister også vil finne vegen til museet hans. Så langt har Ådalsbruk Motormuseum mer eller mindre levd i skyggenes dal, rett og slett fordi ikke-innvidde motorentusiaster ikke har visst at det finnes en så spesiell severdighet bare noen få hundre meter fra vegen de kjører på.

dobler besøket

Museet har så langt stort sett blitt besøkt av klubber og spesielt interesserte, de som har antenner til å fange opp at noe stort er på Ådalsbruk.

– Jeg har så langt hatt et årlig besøk på rundt 2.500 personer. Når turister også blir klar over oss, tror jeg besøket godt kan dobles, sier Monsbakken.

Det er nå bestemt at det blir et fellesskilt til severdighetene på Ådalsbruk fra riksveg 3. Det betyr at Ådalsbruk Motormuseum, Klevfos Industrimuseum og Rosenlund Park profileres på samme avkjøringsskilt. Når vi i tillegg tar med Munch-senteret ved Klevfos, er det ikke rent lite som kan oppleves på Ådalsbruk.

unikt museum

Ådalsbruk Motormuseum er en reise i 40-, 50-, og 60-tallet, spesielt. Ikke bare i biler, men i samfunnsbildet for øvrig. Om vi holder oss til motorbiten, huser museet rundt 45 biler og 90 tohjulinger. Eldste bilen er en T-Ford fra 1923. Bjørn Monsbakken har en særlig forkjærlighet for det fordums tyske bilmerket NSU, og har Norges største NSU-samling med 10 objekt. NSU (Neckarsulmer Motorenwerke AG) var en tidligere sykkel-, motorsykkel- og bilprodusent med base i Neckarsulm. Bilproduksjonen startet i 1906, og i 1957 kom den første egenutviklede NSU på 30 år, NSU Prinz. Prinz-historien ser du i Ådalsbruk Motormuseum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.