Siden 13. juli har det pågått jakt på en ulv som har drept lam på beite i Løten. Det kommunale jaktlaget har ennå ikke fått tak i ulven, og fredag ettermiddag utvidet Fylkesmannen i Hedmark fellingstillatelsen med snaue to uker – fram til og med torsdag 2. august.

Tom Lunde er leder for det kommunale jaktlaget i Løten kommune. Han forteller at jakten ble trappet opp etter funn av enda et skadet lam tidligere i uka.

– Vi gikk på med tre hundeekvipasjer og stort mannskap. Beitebrukerne stilte selv opp for å gå manngard, men uten resultat, sier han.

Bildebevis

Lunde forteller at deler av jaktlaget den siste uka har vært ute på post i skogen til langt på natt. Onsdag klokken 03:15 gikk alarmen da en ulv ble fotografert av et viltkamera nordøst i Løten, helt på grensen til Elverum.

Jegerne rykket ut, men klarte ikke å spore opp dyret.

– Er det snakk om én og samme ulv?

– Mest sannsynlig er det samme dyr, men man kan ikke være sikker, svarer Lunde.

Bredt samarbeid

Lunde roser samarbeidet med lokale jegere og beitebrukere som har stilt opp de siste dagene.

– Vi har et meget bra samarbeid på tvers av kommunegrensene. Elverum, Løten, Hamar, Stange, Ringsaker – folk stiller opp fra alle kommunene, sier han.

Lunde bekrefter at rundt 20 jegere den siste uka har vært ute i skogen for å finne den aktuelle ulven.

Fortsetter jakten

Fredag ved 13-tiden kunne miljøverndirektør Kristine Schneede opplyse at Fylkesmannen i Hedmark nettopp hadde vedtatt å forlenge fellingstillatelsen med to uker. Dermed fortsetter jakten også de neste dagene.

– Hva er begrunnelsen for å forlenge fristen?

– Siden det har dukket opp nye skader på beitedyr, tyder dette på at ulven fortsatt oppholder seg i samme område. Det er neppe snakk om et dyr som bare streifer forbi. Da er det naturlig å forlenge fellingstillatelsen, sier Schneede til HA.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.