Torsdag i forrige uke satte politiet i gang en stor leteaksjon i området langs Østre Skogbygdveg og Militærvegen, like på grensen mellom Løten og Elverum.

En 50 år gammel mann fra Hamar har siden lille julaften vært sporløst forsvunnet. Politiet har grunn til å tro at mannen skal ha kjørt eller sittet på i en bil som kort tid senere ble funnet forlatt i grøfta langs Militærvegen.

Først 2. januar ble mannen meldt savnet av sin familie.

Politiet samlet derfor mannskaper fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder for å søke i området like øst for Rokosjøen.

Større radius

Foreløpig har ikke det omfattende søket gitt konkrete resultater. Tirsdag fortsetter aksjonen som ble avsluttet før helga.

– Politiet og de frivillige letemannskapene starter opp igjen arbeidet. Vi utvider nå søkeområdet i en større radius rundt stedet bilen ble funnet, sier Bjørn Lier, politistasjonssjef i Hamar.

Torsdag og fredag søkte mannskapene 100 meter til hver side for bilvegen. Nå ønsker man altså å lete i et større område.

Eieren av bilen er avhørt, men ifølge Lier skal ikke denne personen ha noen direkte tilknytning til forsvinningssaken. Bilen skal ha vært lånt bort i flere omganger før den ble funnet forlatt.

Politiet har foreløpig ingen grunn til å mistenke at det har skjedd noe kriminelt.

Relevante tips fra bilister

Før helgen gikk politiet ut og etterlyste tips fra alle bilister som kjørte på Militærvegen lille julaften. Tilbakemeldingene har gitt politiet styrket tro på at mannen har vært i det aktuelle området.

– Vi har fått mange tips fra bilister. Noen av dem kunne også bidra med interessant informasjon som knytter den savnede til stedet og bilen, sier Lier.

Politiet har i samråd med savnedes familie besluttet å ikke gå ut med signalement, bilde eller identitet på mannen.

– Vi gjør en løpende vurdering rundt offentliggjøringen av mannens identitet. Vi er i dialog med familien, sier Lier.

En av årsakene til at man ikke ønsker å gi noe signalement er at informasjon om utseende, klær og farger kan påvirke eventuelle vitner og deres hukommelse.

– Vi ønsker tips fra alle som kan ha sett noe, sier Lier.

Stasjonssjefen kan foreløpig ikke si hvor lenge søket vil fortsette hvis man heller ikke denne uken gjør noen relevante funn.

– Vi vil først gjennomføre dette utvidede søket. Etter det vil gjøre en ny vurdering av situasjonen, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.