Så fort det ringer ut til storefri, stimer unger med skøyter på beina ned mot hockeybana. I løpet av året har Brenneriroa og omegn vel sørget for å forvandle den gamle bana til et fullverdig hockeyanlegg. Vant og nytt lysanlegg er på plass, en småsamler er omskapt til redskapsbu, og det er satt opp gapahuk med innlagt strøm.

– Det er helt nydelig her! Veldig, veldig fint, sier Jørgen Haraldsen (11).

Han stortrives med skøyter på beina og kølle i hånda. Elleveåringen forteller at han er strålende fornøyd med jobben velforeningen har gjort.

– Velet har jobba skikkelig her, og kommunen også. Vi skal virkelig takke dem, sier Jørgen.

– Bana her vannes hver kveld. Jeg var her på søndag, og da var det bare noen riper i isen, forteller Emil Norderhaug (12).

ÅPNES OFFISIELT OVER NYTTÅR

På den nye hockeybana samles store og små. Savannah Rudshaug Berntsen (10), Elise Alexandra Fremstad Gundersen (11) og Madeleine Gravanes (9) er enige med guttene i at skolegården på Lund nå har fått et skikkelig løft.

– Det er blitt veldig fint. Det blir litt morsommere i friminuttene når vi kan skøyte og ha det gøy med venner, sier Elise Alexandra til bekreftende nikk fra de andre.

Bana er ikke offisielt åpnet ennå; det skal skje like over nyttår. Men allerede brukes den mye av både skoleelever og andre, både på dagtid, om kvelden og i helger. Anlegget er åpent for alle. Velforeningsleder Knut Vidar Moløkken forteller at tilreisende har kommet fra Romedal, Vallset og til og med Gjøvik for å spille hockey på Lund allerede.

– Det er veldig mange som har besøkt bana allerede. Det er moro. I helga var en gjeng fra Gjøvik her, forteller Moløkken.

hundrevis av dugnadstimer

Flere hundre dugnadstimer ligger bak prosjektet. Mange frivillige har lagt ned en skikkelig innsats.

– Vi slutta å telle da vi passerte 300 timer, sier Moløkken.

Anlegget og innsatsen blir lagt merke til. Brenneriroa og omegn vel er nominert både til kulturprisen og ildsjelprisen i Løten.

Prosjektet hadde opprinnelig et budsjett på 780.000 kroner. 300.000 dekkes av spillemidler, 237.000 av kommunen og resten av velforeningen, som i tillegg har kostet på hockeybana litt ekstra med nytt lysanlegg og gapahuk.

Det er velforeningen som skal ta seg av vanning og annet vedlikehold.

– Her går alt på dugnad, sier Moløkken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.