Eller: «Halve Nordbygda» er en sannhet med modifikasjoner, men veldig mange hadde møtt opp for å få med seg skoleskistafetten på skistadion. Og i det sjuendeklassingene fra Østvang og Jønsrud spurtet mot mål, gikk det et gisp gjennom forsamlingen.

Aldri før har noen skoleskistafett i Løten vært så spennende helt til siste sekund.

SNAPPET SEIEREN FRA GUTTA

Etter at Lund hadde gått seirende ut av klassestafettrundene både for 4. og 5. trinn, og en tropp fra Jønsrud var kåret til beste (og eneste) 6.-trinnslag, var det duket for spurtoppgjør mellom en gjeng skientusiaster fra Østvang og Jønsrud.

Østvang-laget, bestående av Ingeborg Monne, Mathea Enger, Håkon Hågensen og June Rogstad Bekkevold, vant over et guttedominert Jønsrud-lag med noen få hundredeler.

– Det var gøy. Gutta hadde tatt seieren litt på forskudd, forteller en strålende fornøyd Mathea, Østvang- elev og ivrig skiløper.

– Taktikken vår var å ligge litt bak en stund, og kjøre på til slutt, forteller Mathea.

Strategien ble gjennomført til punkt og prikke. Østvang-laget kunne gå smilende fra skistadion, med æren i behold og lovnader om bløtkake.

– Jønsrud har mange gode skiløpere, så det er gøy å slå dem. Vi forsvarte æren fra i fjor, sier Håkon Hågensen, eneste gutt på laget.

KRISTIAN FIKK OPPREISNING

Selv om det ikke holdt helt inn for 7.-klassingene fra Jønsrud i klassestafetten, vant Jønsrud skolestafetten med kjønns- og aldersblandede lag overlegent. Kristian Engbakken gikk ankeretappen, en rimelig ensom marsj. Etter først å ha blitt slått på målstreken av Østvang-laget i klassestafetten, var en seier i skolestafetten god oppreisning.

– Det gikk bra! Vandrepokalen er sikret. Det var litt surt å bli slått i stad, for jeg har en del konkurranseinstinkt, forteller Kristian.

Det var Nordbygda/Løten ski som sto bak stafettkvelden for barneskolene i Løten. Martin Skramstad hadde rollen som speaker, og han utførte jobben på svært sympatisk vis. Til stafett møttes hardbarka skiløpere og unge hobbymosjonister, noen med nypreppa ski og andre med en solid lag klister. I det forskjellene virkelig begynte å vise seg der ute på stadion, kom den sympatiske kommentatoren med noen trøstens ord: «Det er fint å få spredd løperne litt utover stadion. Da får publikum mer å se på!»

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00