Mussaab Aljuhmany fra Syria er blant flyktningene i Løten som har vært på Stolpejakt. Han har funnet alle 52 stolpene. Ivrig viser han fram forskjellige stolper på kartet og bilder på mobilen. Hver stolpe er dokumentert med et bilde og han viser stolt fram bilde av stolpe nr. 52. Den siste stolpen.

–Det var gøy, men stolpe 25 og 37 var vanskelig, sier Mussaaab. Han syklet opp til Budor for å finne stolper, men var uheldig og punkterte på vegen hjem. Det ble en tur på åtte timer. Ute på tur har Mussaab møtt andre stolpejegere og fått øvd seg på å snakke norsk.

Få folk i aktivitet

Bjørn Haastøl hos Flyktningtjenesten i Løten sier at de har benyttet seg av Stolpejakten for å få flyktningene i aktivitet.

–De kommer seg ut i nærmiljøet og blir bedre kjent. Vi er opptatt av å komme ut i frisk luft og Stolpejakt er en av tingene vi har tatt de med på. Det er artig både for voksne og barn, sier han. 15 stykker har vært på jakt i sentrum og Mussaab ble så ivrig at han tok sykkelen til Budor. – Jeg tror han har oppdaget gleden ved å ferdes i naturen, sier Bjørn.

passer for alle

Stolpejakt er et gratis lavterskeltilbud. Stolpene kan registeres via en app eller ved å skrive ned en kode. Flyktningtjenesten anbefaler både skoler og eldreomsorg å benytte seg av tilbudet. Stolpegeneral i Løten, Tore Stenseth, er glad for at flyktningene har funnet stolper.

–Det er kjempebra. Vi hadde jo som et delmål å få med flyktninger og er glad for at de har blitt med, sier han. Inn på tunet Lillehov har også hatt en gjeng med på Stolpejakten i år og leder Ingunn Sigstad Moen er kjempefornøyd med tilbudet.

OVERVELDET OVER RESPONSEN

Stenseth sier at målet med å sette i gang Stolpejakten var å få bygdefolket ut for å bli bedre kjent i sin egen kommune. Håpet var å få med 1000 personer. Når opptellingen hittil viser 1200 deltakere er dette over all forventning. Planen er å fortsette Stolpejakten til neste år og da blir det kanskje utvidet med noen nye områder. Stenseth har også mål om å samarbeide med Frivilligsentralen for å få enda flere med på jakt. Årets sesong er imidlertid ikke over ennå, for stolpene står ute til 2.november. Dermed kan man for eksempel bruke høstferien til å finne stolper. Det er fint å gå på tur i høstens fargeprakt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.