Gudmund Velle, Anders Brevig, Pål Marius Skjærstad, Bjørn Fredrik Monné, Knut Erik Sveen og Kjell Ola Brodal har sunket ned i de blå sofaene i pauserommet i Løiten musikk og lydstudio. Rock Bottoms manager og Brenneriroas store dugnadsarbeider Knut Vidar Moløkken kommer inn og deler ut en halvlitersflaske med Solo til hver av dem. Noen gule dråper de kan styrke seg på før de tar fatt på neste økt i lydstudioet.

1. april er årets store happening for Rock Bottom, et band som ligger litt brakk halve året, men som øver jevnt fra september og fram til vårkonserten. Da fyller de Ådalsbruk samfunnshus til randen med venner og venners venner, 300 til sammen, og så trøkker de til med velkjente rockelåter fra 60- og 70-tallet og håper på allsang og god stemning.

GUTTEDRØMMEN LEVER

For nesten ti år siden begynte de å spille sammen, først i en garasje, så på en og annen fest. Samfunnshuset på Ådalsbruk gjestet de første gang for fire år siden. Det er blitt en tradisjon.

– Alle har drømt om å være rockestjerner. Her får vi være det litt, én kveld. Det minner litt om en sånn gammel bygdefest, sier Kjell Ola Brodal.

Til konserten har de laget T-skjorter med en rikholdig turnéliste på ryggen. Tokyo, Los Angeles, Globen i Stockholm, Spektrum og Sydney SuperDome er blant årets utvalgte spillesteder.

– Den dobbeltkonserten i Tokyo har jeg tro på..., sier Bjørn Fredrik Monné.

Også tidligere år har bandet hatt store planer om verdensturné, men av uforklarlige årsaker har samtlige konserter blitt avlyst. Hvert år.

– I år måtte Return avlyse konserten sin i Stangehallen samme kvelden. Det beklager vi. Vi synes det er leit at vi har tatt publikumet deres. Men de kan få komme på konserten vår, for da har de vel kanskje ikke noe å drive med den kvelden, fleiper Anders Brevig.

RIMELIG A4 TIL HVERDAGS

Til vanlig er Skjærstad, Velle og Brevig lærere, Brodal er rektor på Lunden skole, Sveen er IKT-rådgiver, og Monné jobber i narkotikaseksjonen i politiet. De er oppsatt med FAU, bikkjer, velforeningsarbeid og gårdsbruk, og ingen av dem har mindre enn to barn. Så derfor blir det, tross nattlige tilbud fra publikummere om andre spilleoppdrag, med den ene rockekonserten. Så hender det i tillegg at de slår ut håret på en og annen låvefest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.