Sett bort fra penger til grunnerverv, var den samlede summen Løten kommune skulle bruke på fotgjengerundergangen ved Kilde forutsatt å bli på nesten 17 millioner kroner. Nå har det vist seg at prosjektet er blitt rundt 3,6 millioner kroner dyrere for kommunen, altså en overskridelse på rundt 22 prosent.

HER kan du lese HAs artikkel fra åpningen av undergangen.

Tross de store overskridelsene gikk formannskapet i Løten onsdag inn for å bevilge ytterligere 900.000 kroner til gjenstående arbeider med parkeringsplass på Kilde-siden av Rørosbanen. Hva undergangen til slutt vil ha kostet kommunen når alle tall foreligger, er foreløpig uklart.

VIL FØLGE PENGEBRUKEN

De økonomiske overskridelsene får Høyre-representant Kjell Erik Nordahl til å reagere. Han stemte i sin tid imot prosjektet, fordi han følte at han ikke visste nok om hva det innebar, og at han mente beslutningen var forhastet.

– Når det nå i ettertid viser seg at vi har en overskridelse på 22 prosent, er det for meg mye, sier Nordahl, som varsler at han i framtida vil følge kommunens pengebruk tettere.

– I framtida vil jeg ikke sitte her som folkevalgt og godta så store overskridelser. Jeg har forståelse for at prosjekter kan bli noen hundretusener dyrere, men 22 prosent er mye. Tre millioner kroner er mange penger, sier Nordahl.

Han presiserer at han har tillit til administrasjonen, men at med tre saker om merforbruk i ett og samme formannskapsmøte (lekeplassen i sentrum og gatelys langs Ådalsbrukvegen i tillegg til fotgjengerundergangen), synes han det er grunn til å stille noen spørsmål.

ba om en bedre oversikt

Flere av de folkevalgte kunne fortelle at de hadde klødd seg fælt i hodet da de forsøkte å forstå saksframlegget om økonomien i prosjektet. Det ble ikke spesielt mye klarere etter en redegjørelse fra rådmannen. Senterpartiets Mette Stikholmen ba først om å få saken utsatt for å få se hele regnskapet, men etter en lengre diskusjon landet formannskapet på å ta saken til orientering og bevilge 900.000 kroner. Samtidig ble Marte Larsen Tønseths (Sp) forslag om å få saken tilbake senere med et tydelig prosjektregnskap for hele prosjektperioden vedtatt med seks stemmer mot Arbeiderpartiets tre.

– Jeg føler at denne saken ikke er klar for politisk behandling. Jeg vil ha tilbake saken med et totalbudsjett, og det er fint at vi fikk et godt flertall for det. Et oversiktlig saksframlegg bør få med alle kostnader, sier Tønseth, som sier hun savner et samlet regnskap og et svar det er mulig å sette to streker under.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.