Fredag kom den endelige avgjørelsen: Grunneier Børre Johnstad får, etter en ti år lang kamp, lov til å bygge dagligvareforretning på Ånestad. Både Norgesgruppen og Coop har vært i kontakt med Johnstad flere ganger tidligere, for begge har ønsket å etablere seg på Ånestad. Ønsket står ved lag.

– Vi har flere kontrakter med Johnstad fra tidligere, og vi har diskutert Ånestad i mange år, sier Rolf Sandaker, regiondirektør i Norgesgruppen.

Avgjørelsen om at Johnstad får bygge butikk på nordsiden av den nye vegen, er fersk. Derfor finnes det foreløpig ingen tegninger eller konkrete planer.

Også Coop snuser på Ånestad.

– Ånestad kan være et interessant etableringspunkt for oss, sier Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet.

vil ikke flytte fra sentrum

I Kommunal- og moderniseringsdepartementets avgjørelse av butikksaken står det at grunneier Johnstad kan sette spaden i jorda når riksveg 3/25 står ferdig. Johnstad har flere ganger trukket fram at deler av handelen vil forsvinne ut fra Løten sentrum når trafikken mellom Oslo og Trysil ikke lenger går forbi på dagens riksveg 3, og at det derfor vil være gunstig for kjedene med butikk på Ånestad, der trafikken går. Norgesgruppen har i dag to Kiwi-butikker i Løten sentrum. Sandaker sier at de ikke har noen planer om å flytte en av disse til Ånestad.

– På Ånestad vil det bli en butikk som fanger opp vegtrafikken. Det bor få i dette området, sier Sandaker.

– vi må få summet oss litt

Johnstad bekrefter at han er i dialog med to kjeder, og sier han skal i gang med samtaler med dem raskt.

– Men nå må vi først få summet oss litt. Jeg har hatt en tanke om at dette skulle gå vegen, men den endelige avgjørelsen fikk vi først rett før helgen, sier Johnstad.

Til sammen har han et 33 dekar stort område på nordsiden av vegen, omtalt som N1 i kommunens kart. Johnstad forteller at han nå skal lage en generalplan for dette området.

I tillegg til 2.000 kvadratmeter med detaljvarehandel kan Johnstad tilrettelegge for det som kan omtales som middel plasskrevende varer, som for eksempel kjøleskap eller biler, eller for håndverksbedrifter.

På sørsiden av den nye riksvegen, der Martin Skramstad er grunneier, skal det også etableres næringsvirksomhet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.