For noen få år siden var det mye støy rundt trafikksituasjonen i Løten. Blant bygdas yngre sjåfører var det mye stygg kjøring, burning og uønsket atferd. Flere tiltak ble satt i gang, som blant annet prosjektet Trafikklykke. Lensmann Jan Kampenhøy er fornøyd med hvordan situasjonen har bedret seg gjennom flere år med målrettet arbeid.

– Det har skjedd en stor endring i trafikkbildet i Løten. Det er helt unntaksvis at vi mottar klager på kjøring og trafikkatferd nå. Før var det jevnt og trutt. Og det er merkbart færre burnespor i asfalten, sier Kampenhøy.

DE UNGE SKAL BLI HØRT

Ett av målene med Trafikklykke var at unge bil- og motorinteresserte skulle bli hørt og tatt på alvor. Blant annet ble det dratt i gang glattkjøringskvelder på bana i Moelv. Selve Trafikklykke-prosjektet er avsluttet, men kommunen har valgt å videreføre deler av det.

– I løpet av fjoråret dabbet interessen for glattkjøring i Moelv av. Vi spurte ungdommene hva de ønsket, og de ønsket et sted å samles. Sånn ble det treffkveld på Motormuseet annenhver tirsdag, sier Kampenhøy.

Temaet på kveldstreffene varierer. Viltnemnda har vært innom for å snakke om hva man skal gjøre om man kjører på et dyr, og Vegvesenet har snakket om ombygging av bil, for å nevne noe. Mellom 15 og 20 ungdommer har vært på plass hver gang. Treffene arrangeres i samarbeid mellom Kommunen, politiet, Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

For de yngre motorinteresserte er Mopedbua nylig åpnet, som et tilbud under Ungdommens hus. Der møtes de for å mekke og ha det moro. Målet var å fange opp dem som raser rundt på moped.

– Det jeg som politi synes er bra, er at ungdommene får en møteplass, og vi får en arena hvor vi treffer dem. Da møter vi dem ikke bare ute i trafikken når de har gjort noe galt. Vi har fått en veldig bra dialog gjennom å ha disse møteplassene. Vi får inn dette med holdninger i trafikken på en veldig bra måte.

BA FOLKET OM RÅD

I fjor arrangerte Løten kommune og politiet i samarbeid med Trygg Trafikk og Statens vegvesen åpne møter i alle skolekretsene i Løten. Der fikk unge og gamle være med på idédugnad. Målet var å gjøre trafikken tryggere.

– Det kom inn kjempemange gode forslag, som har gitt gode resultater. De fleste skolene fikk nedsatt fartsgrense, og ved flere skoler ble det etablert fartshumper etter disse møtene, sier Kampenhøy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.