Da Mattilsynet var på besøk hos en sauebonde i Løten fant de brudd på flere regelverk. Nå krever de at bonden må rydde opp i flere forhold.

Til sammen har Mattilsynet merket seg seks ting de krever bonden må gjøre noe med i nærmeste framtid.

Blant annet krever de at et lam må avlives. Lammet ble født i fjor, og Mattilsynet skriver i tilsynsrapporten at det er svært tynt og lite, med en vekt på 5–6 kilo.

De krever også at ungsøyer som skal lamme må få bedret fôring, med kraftfor og mineraltilskudd, fram mot lammingen.

I tillegg er det ikke installert brannvarslingsanlegg i sauefjøset, slik reglene krever i sauefjøs med mer enn 30 vinterfôra sauer. Det manglet også brannslokkingsapparat.

Til slutt fant Mattilsynet at ikke alle sauene var merket, og krever at det blir gjort på alle sauer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.