I fjor bestemte Gunnar Søberg seg for å selge Rosenlund park. Den staselige bygningen ble lagt ut med prisantydning på åtte millioner kroner. Nå har Tian Eiendom AS, med Morten Sørgård som eier og daglig leder, slått til og kjøpt eiendommen. Hva huset er solgt for, ønsker verken kjøper eller selger å kommentere.

HER kan du lese en tidligere sak om salget og litt mer om bygget.

Mens Søberg har eid huset, har det vært brukt til hotell og konferansevirksomhet. Det er uklart hva Rosenlund skal brukes til framover, men det ligger ikke an til store endringer i driften den første tiden, sier Sørgård til HA.

Søberg har eid og drevet huset i 11 år. Han blir selv med videre det første året, som ansatt.

Søgård i Tian Eiendom forteller at han har hatt kontakt med Søberg ved Rosenlund i to år. Kjøperen er glad for endelig å komme i mål.

– Dette er et kjøp jeg har gjort med hjertet, ikke med kalkulatoren, sier Søgård.

Tian Eiendom, som har hovedbase i Harstad, eier eiendom over hele landet, hovedsakelig knyttet til virksomhet innenfor helse- og omsorg. Rosenlunds framtid skal Sørgård bruke litt tid på å legge en plan for.

Rosenlund park overtar eiendomsselskapet 1. august, og kjøpesummen ønsker den daglige lederen foreløpig ikke å kommentere.

– Kjøpesummen får komme når vi skal overta. Men jeg synes det er hyggelig å ha kommet i mål med dette, sier Sørgård.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.