For det så ikke akkurat som de nøt elveløpet i Vingerjessa, de 13 ungdomsskoleelevene som stilte til start i fredagens ekstremsportøvelse. Først hadde de jogget 500 meter fra Løtenhallen til elva, før de skred ned i det få grader varme vannet ved skateboardbanen, dukket under og banet seg veg mot strømmen opp elva forbi Shell. Derfra beinfløy de tilbake til Løtenhallen, klissbløte og i frisk vårvind.

HER kan du lese HAs artikkel om Etreme-elevenes utfordring vinterstid. 

FRISK OPPLEVELSE

HA forsøkte å snakke litt med de unge ekstremsportsutøverne under øvelsen, men i stundens alvor, og kulde, var ingen av dem spesielt interessert i noe lengre intervju.

Fredrik Limoseth Sveen (16) og Markus Stensen (15) fortalte at de har vært med på elveløp tidligere også, før de plumpet uti.

– Jeg gjør det for å få en forandring i hverdagen, sa Markus, før guttene utstøtte noen spake brøl og turet av gårde oppover elva.

William Grini Andersen (13) er en annen Team Xtreme-deltaker.

– Gleder du deg, eller gruer du deg? spurte vi før han jumpet ut i det kalde vannet.

– Begge deler. Det virket gøy, sa William.

Minuttene etter gjenspeilet ikke ansiktsuttrykket hans noen voldsom glede over den bikkjekalde øvelsen, akkurat, men i likhet med 12 andre kan han krysse av for å ha utført nok en ekstremsportøvelse.

TØYER EGNE GRENSER

Team Xtreme er et opplegg som tilbys elever på alle trinn på ungdomsskolen. I alt er 24 elever med nå. Xtreme-leder, kroppsøvingslærer og assisterende rektor forteller at elevene må gjennomføre en viss andel av øvelsene som tilbys for å få den eksklusive Team Xtreme-T-skjorta. Elevene må ha godkjenning fra foreldre for å være med.

– Det handler om å tøye grenser og kjenne på mestringsfølelse, sier Svenkerud.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.