Statens vegvesen inviterer nå entreprenører og finansielle aktører til konkurranse om å få bygge riksveg 3/25 mellom Løten og Elverum. Planlagt byggestart er våren 2018.

Det er forventet at kontrakten vil ligge på rundt fire milliarder kroner. Det blir den største enkeltkontrakten Statens vegvesen inngår i 2018.

Begynner nå

Men allerede nå, rett etter påske, skal arbeidene med å bygge lokalveger og gang- og sykkelveger ved Ånestad starte. Også i Elverum skal arbeidene med å utvide fellesstrekningen på riksveg 3 og riksveg 25 starte nå.

Dette skal etter planen pågå fram til november 2017.

– Målet er å ha dette klart når hovedarbeidet med riksveg 3/25 skal i gang, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Taale Stensby.

– Hvordan vil man merke disse arbeidene framover?

– I Løten skal man ikke trenge å merke veldig mye til det. I Elverum blir det omlegging av vegen, sier Stensby.

Det er JR Anlegg AS som skal stå for arbeidene.

Velger ut tre

Samtidig med at dette foregår, skal altså arbeidet med å velge ut hvem som skal få bygge hoveddelen av riksveg 3/25 starte.

Byggingen er et OPS-prosjekt (offentlig-privat samarbeid), som innebærer at Statens vegvesen inngår avtale med et selskap som skal finansiere, bygge og drifte strekningen i 20 år.

Etter at fristen for å melde interesse for prosjektet går ut, skal Statens vegvesen velge ut tre entreprenører som blir med videre i konkurransen.

Ferdig 2020?

– Det viktigste kriteriet blir prisen, men med en del tilleggsvurderinger. Det skal være økonomisk fordelaktig, og da er det ikke bare pris, men også kvaliteten de legger i det som spiller inn. Design og uttrykk teller også, sier Stensby.

Selve kontrakten er ventet å bli underskrevet tidlig i 2018.

– Når skal prosjektet ferdigstilles?

– Det skal de som får OPS-prosjektet være med å bestemme. Men jeg vil tro det blir en byggetid på 2-2,5 år, så jeg antar at det kan være ferdig høsten 2020, sier Stensby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.