For et år siden dro Norges Bandyforbund i gang Myklegaard Innebandyklubb med spillere i barneskolealder. Klubben sluttet seg til Innlandet bandyregion. Nå har bandyforbundet trukket seg ut av den daglige driften, og klubben er nå 100 prosent foreldredreven.

Onsdag hadde de sin første trening etter sommeren. Det vil si, det er bare de eldste spillerne på GJ12 som er i gang, for de yngre spillerne på GJ10 og GJ8 har fortsatt nok med fotball. Men fra 27. september er det full fart med køller og ball i Løtenhallen på onsdagskveldene.

velvillige foreldre

Etter bare ett år er klubben allerede registrert med 32 spillere. Stine Engebakken er leder, og hun vil gjerne ha med enda flere unger. Jenter er kanskje litt ekstra velkomne, for i spillerstallen er det stort sett bare gutter.

– Vi skal dele ut infolapper på skolene nå, så vi håper å få med noen flere, sier Engebakken.

Myklegaard Innebandy har tilbud til 2.-7.-klassinger. Åtteårslaget er nytt denne sesongen.

– Det startet med at Norges Bandyforbund reiste rundt på skoler i Løten og inviterte seg med på gymtimer. De hjalp til med å etablere en klubb, og så fikk de med to foreldre, som kunne være trenere. Disse foreldrene har nå tatt over treneransvaret. I tillegg har vi fått med enda en velvillig far som har tatt på seg å være trener, og sånn kunne vi starte et lag for de yngste også, GJ8, forteller Engebakken.

TURNERING HVER MÅNED

Myklegaards trenerstab har ikke nødvendigvis så mye innebandyerfaring, men Magnus Skulstad fra bandyforbundet skal komme og kurse dem litt. Skulstad er imponert over det Myklegaard-foreldrene har fått til.

– Arbeidet som legges ned av foreldrene, er mildt sagt imponerende. Jeg bruker dem ofte som eksempel i mitt arbeid, forteller Skulstad.

I tillegg til trening hver onsdag er Myklegaard med på turneringer cirka en gang i måneden i sesongen, fra oktober/november til mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.