– Dette er den beste julegaven jeg kunne få. Vi når så mange med disse pengene, sier Solbraa.

Hun visste ingenting om hva som ventet henne da hun møtte opp på Løten ungdomsskole torsdag formiddag. Ved døren ventet Anbjør Svenkerud fra Gjensidigestiftelsen med en sjekk på én million kroner til Trygg Trafikk i Hedmark.

Solbraa lyste opp av glede da hun skjønte hva som egentlig foregikk.

– Jeg jobber så mye for det her og brenner for det, så det er en liten anerkjennelse for den jobben også, sier hun.

Penger til prosjekt

Solbraa er klar på at det er mer enn nok å ta tak i hva gjelder trafikksikkerhet.

– Det har blant annet vært mange stygge ungdomsulykker, sier hun.

I søknaden som ble sendt til Gjensidigestiftelsen har Trygg Trafikk lagt ved en grovskisse over prosjektet de har tenkt å bruke pengene på. Det er tre hovedgrupper som skal inngå i prosjektet.

– Vi vil rette oss mot ungdom mellom 13 og 16 år, innvandrere og eldre, sier Solbraa, som forteller at hun ikke trodde de skulle få penger, og at prosjektet delvis var lagt litt på is.

– Men nå kan vi starte planleggingen i januar og jobbe fram konkrete tiltak, smiler hun.

Ekstra støt

Svenkerud i Gjensidigestiftelsen håper å se resultater av pengene de gir til Trygg Trafikk.

– Vi har mistet flere unge i ugrei kjøring, og i tillegg er det problematikken rundt kjøring og alkohol. Vi håper det blir satt inn et ekstra støt mot dette nå. Med Trygg Trafikk vet vi at det blir gode prosjekter, sier Svenkerud.

Hun forteller at det samlet har kommet søknader på over en milliard kroner til Gjensidigestiftelsen i år. 7,2 millioner er delt ut i Hedmark.

Solbraa håper at flere skoler kan tilby valgfag i trafikk, og berømmer samtidig Løten ungdomsskole, som har trafikk som valgfag.

– Det jobbes bra på Løten ungdomsskole, og de tar opp lokale utfordringer her. De har også mulighet til å jobbe tett opp mot lensmannen her, sier hun.

Jens Petter Svenkerud som er assisterende rektor på Løten ungdomsskole og lærer i valgfaget trafikk, er glad for at Trygg Trafikk fikk pengene.

– Vi har et bra samarbeid, og vi bruker Trygg Trafikk for alt det er verdt, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.