Allerede da den nye lekeplassen på torget åpnet i fjor høst med besøk fra kommunens barnehager, snakket HA med flere barnehageansatte som påpekte at inngjerdingen av plassen ikke var spesielt barnevennlig. 

Les også: Falt i smak hos barna

Lekeplassen har nemlig to store åpninger i gjerdet: den ene, rundt seks meter brei, går rett ut i et trafikkert kryss. Den andre åpningen er enda breiere og vender ut mot parkeringsplassen utenfor Kiwi. 

Ikke lenge etter at plassen var åpnet, kom vinteren til Løten. Men nå er det liv på den Munch-inspirerte plassen igjen. Kommunestyrerepresentant for Frp Per Egil Storsveen er bekymret for sikkerheten til barna.

– Jeg har snakket med en som så en unge løpe rett ut i vegen foran en bil for å hente en ball. Jeg har hørt flere snakke om at dette er skummelt, sier Storsveen.

ØNSKER GJERDE OG PORT

Han påpeker at det stilles strenge krav til hvordan klatrestativer skal utformes for å ivareta barns sikkerhet, og at det dermed virker rart at kommunen kan bygge en lekeplass uten noen fysisk sikring ut mot vegen.

– Når det er brukt såpass mye penger på denne plassen, er det rart at de ikke har gjerdet den inn ordentlig. Det har ikke vært så mye liv på lekeplassen i vinter, men det er folk der igjen nå. Gjerdet tror jeg er noe flere vil reagere på framover. Jeg tenker at det er greit å få tatt det nå, før det skjer en ulykke her, sier Storsveen.

I nesten kommunestyremøte vil han i en interpellasjon spørre om hvordan Løten kommune kan tillate en ny lekeplass uten sikring. Selv tror han  gjerde og en port ville gjort susen.

Da den nye lekeplassen ble åpnet, ble det trukket fram at den skulle være et turmål for barnehager i Løten. Men med de store åpningene trengs det to voksne bare til å passe på at ingen unger forsvinner ut i trafikken, i tillegg til noen til å passe på barna.

TURMÅL FOR BARNEHAGER 

HA har tatt en ringerunde til barnehagene i nærområdet. Verken Ryli, Skogly eller Skøienhagan har brukt lekeplassen så veldig mye ennå. Det har vært vinter og kaldt siden plassen åpnet, og alle barnehagene har fine uteområder selv også. Men Skøienhagan-styrer Ingrid Bjørnstad sier at det for barnehagens del hadde vært en fordel med gjerde rundt hele plassen. I barnehagen har det vært prat om de store åpningene og hun har også hørt om dette fra foreldre.

– Det er så fort gjort at noe skjer med unger som er så raske i vendingene. For vår del hadde det vært en stor fordel sikkerhetsmessig om det hadde vært tettet igjen litt der, sier Bjørnstad. 

Synes sikkerheten er god nok

Rådmann Tollef Imsdalen deler ikke Frp-Storsveens oppfatning om at den nye lekeplassen kan være farlig for små barn. Imsdalen sier trafikksikring var tema da plassen skulle anlegges. 

– Trafikksikring var tema da plassen ble anlagt, men ett sted må du kunne komme ut og inn fra plassen, og da må det være en åpning i gjerdet et sted, sier Imsdalen.

– Så dere vurderer lekeplassen som trygg for små barn?

– Vi har vurdert det som en sikker løsning sånn som det er i dag. Når du går ut gjennom åpningen i gjerdet, kommer du ut på et fortau, sier Imsdalen.  

Han trekker fram de store steinene som skal hindre unge syklister i å rase rett ut i vegen, og rett ut på parkeringsplassen, som ett av sikkerhetstiltakene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.